02-05-2018

Microsoft en T-Systems gaan strategisch partnerschap aan voor public cloud services

Deel dit bericht

Microsoft en T-Systems zijn een strategisch partnerschap aangegaan om Public Cloud-services in de markt te zetten. De bedrijven richten zich op vier pijlers: SAP-toepassingen, managed services op Microsoft Azure en Microsoft 365, digitale oplossingen aangedreven door kunstmatige intelligentie (AI) en mixed reality en Internet of Things (IoT).

Tijdens de eerste fase zullen de bedrijven hun samenwerking intensiveren op het gebied van IoT, aldus Adel Al-Saleh, bestuurslid van Deutsche Telekom en CEO van T-Systems, en Jean-Philippe Courtois, Executive Vice President Microsoft tijdens de aankondiging op de Hannover Messe (Hannover Fair) afgelopen maandag.
Een van de belangrijkste bouwstenen bij de herschikking van T-Systems is vogens Al-Saleh de Public Cloud first strategie. “Ik ben verheugd over het feit dat we het Cloud-aanbod van Microsoft verder kunnen combineren met onze diensten en producten. Onze sterke punten, als dienstverlener voor de Europese industrie enerzijds en wereldwijd opererende cloud-provider anderzijds, worden samengevoegd en doorontwikkeld." Courtois vult aan: "Microsoft biedt een wereldwijd beschikbare, vertrouwde cloud-infrastructuur in combinatie met de kracht van intelligente data- en AI-services op ons Microsoft Azure Cloud Platform. Dit komt bovenop de uitmuntende dienstverlening die T-Systems operators biedt, waarbij de behoefte van de klant nauwkeurig in kaart wordt gebracht. De topkwaliteit connectiviteit is gebaseerd op het platform van Deutsche Telekom."

IoT-as-a-Service
Het eerste gebied waarop wordt samengewerkt is IoT: met Azure als gekozen cloud-platform ontwikkelt en exploiteert T-Systems de ‘Cloud of Things - built on Azure’. Deze oplossing biedt ‘out of the box’ voorgeconfigureerde IoT-diensten, zoals monitoring op afstand voor logistiek, after-salesoplossingen voor de automotive industrie en track & trace-oplossingen. De open en modulaire architectuur is gebaseerd op Microsoft Azure IoT-services en maakt efficiënte aanpassing en flexibele uitbreiding van het platform mogelijk.
Alle functies die nodig zijn om een IoT-oplossing te bouwen, zoals apparaat- en gebruikersbeheer, rules engine, eventbeheer, simulatie, analyses en configureerbare dashboards zijn direct beschikbaar en kunnen worden aangepast aan de wensen van de klant. Dankzij de open architectuur kunnen extra services, apparaten en machines worden geïntegreerd, zodat bedrijven eenvoudig en efficiënt complete end-to-end oplossingen kunnen bouwen.

Microsoft Azure biedt bedrijven de mogelijkheid om op wereldwijde schaal te opereren met 50 aangekondigde Azure-regio's - meer dan welke andere cloud-provider dan ook. Microsoft blijft voorrang geven aan de geografische uitbreiding van Azure, om tegemoet te komen aan de wensen van klanten, die een aantal van de meest toonaangevende industrieën en organisaties ter wereld hoge prestaties en beschikbaarheid bieden, conform plaatselijke wetgeving, en data-opslag op gespecificeerde locaties.

Partners