24-04-2018

Tableau introduceert nieuw abonnementenmodel

Deel dit bericht

Tableau Software introduceert productopties die nieuwe en bestaande analysemogelijkheden combineren in pakketten die geschikt zijn voor alle gebruikers, ongeacht hun vaardigheidsniveau. Dankzij deze manier voor kopen en schalen van het analyseplatform van Tableau, kunnen organisaties op een rendabele manier een essentieel doel bereiken, namelijk een datagestuurde onderneming worden waar iedereen gemakkelijk toegang heeft tot de gegevens.

Tableau Creator-, Explorer- en Viewer-abonnementen bieden toegespitste combinaties van geavanceerde analyses en verbluffende eenvoud, waardoor elke klant de gewenste analysemogelijkheden kan combineren om te voldoen aan de specifieke behoeften van de hele organisatie. Het nieuwe prijsaanbod bestrijkt een breed scala aan krachtige mogelijkheden, uiteenlopend van dataverbruik en ad-hocanalyse van beheerde databronnen tot de voorbereiding en ontwikkeling van geavanceerde analyses. Daarnaast omvat het aanbod ook Tableau Prep, de zojuist uitgebrachte toepassing voor datavoorbereiding, plus nieuwe functies voor webauthoring en het befaamde Tableau Desktop. Klanten kunnen ervoor kiezen on-premise of in de cloud te werken.

Indien gewenst kunnen klanten hun bestaande Tableau Server- en Desktop-installaties migreren naar de nieuwe abonnementsproducten die nu beschikbaar zijn in de Tableau 2018.1-release. Na de migratie kunnen beheerders het transitieproces voltooien door aan elke gebruiker in hun organisatie een specifieke optie (Creator, Explorer of Viewer) toe te wijzen.

Specifieke vereisten
Volgens CEO Adam Selipsky van Tableau, is het, door de ongekende en steeds snellere groei van data waarmee klanten te maken hebben, belangrijker dan ooit om data te zien en te begrijpen. “Professionele analisten, docenten, artsen, projectmanagers, marketeers, verkopers, ontwikkelaars, fabrieksmedewerkers, recruiters: iedereen heeft data nodig om betere beslissingen te nemen. Organisaties moeten dringend al hun medewerkers de middelen bieden om meer inkomsten te genereren, de kosten te verlagen, betere service te bieden, de productiviteit te verhogen, en zelfs om de volgende wetenschappelijke doorbraak te realiseren of levens te redden. Onze nieuwe producten helpen organisaties om analyses overal beschikbaar te maken en de mogelijkheden aan te passen aan de specifieke vereisten van elke medewerker".

Hoogwaardige producten
De nieuwe, toegespitste producten van Tableau zijn ontworpen om meer waarde dan ooit te leveren, te beginnen met Tableau Creator, dat analytische functies biedt voor analisten en ervaren gebruikers. Voor organisaties die schaalbare analyses willen, is er Tableau Explorer, dat selfserviceanalyse van beheerde data biedt. Daarnaast kunnen incidentele gebruikers met Tableau Viewer dashboards en visualisaties gebruiken die door anderen zijn gemaakt. Dankzij de nieuwe producten van Tableau, beschikbaar on-premise, in de openbare cloud of via SaaS, kunnen organisaties gemakkelijk gewoon beginnen en later de schaal aanpassen. Het gecombineerde productaanbod biedt een compleet end-to-end-platform zonder verborgen kosten.

Tableau Creator
Tableau Creator biedt de volledige kracht van het Tableau-platform. Met Creator kunnen mensen sneller inzichten ontdekken door een combinatie van producten (bijvoorbeeld voor visuele en directe datavoorbereiding, krachtige analyses online en op de desktop, en veilige samenwerking) te gebruiken als ondersteuning voor het end-to-end-analyseproces. Deze suite omvat Tableau Desktop en, zonder extra kosten, Tableau Prep, een nieuw product voor datavoorbereiding dat is ontworpen om klanten te helpen hun gegevens klaar te maken voor analyse. Daarnaast is een licentie voor Tableau Server of Tableau Online inbegrepen, zodat mensen hun werk kunnen publiceren en delen.

Tableau Explorer
Tableau Explorer is perfect voor beheerde selfserviceanalyses. Hiermee kunnen mensen nieuwe dashboards maken op basis van beheerde databronnen, samenwerken met anderen en op de hoogte blijven van data via abonnementen en waarschuwingen. Met deze producten kunnen mensen vertrouwde gegevens verkennen, hun eigen inhoud op maat maken, gegevens delen en samen werken aan gegevens, en op de hoogte blijven van belangrijke datapunten met datagestuurde waarschuwingen. En dit alles gewoon vanuit een webbrowser!

Tableau Viewer
Met Tableau Viewer kunnen organisaties de waarde van data en analyses op een zeer kosteneffectieve manier uitbreiden naar alle medewerkers. Dit product helpt mensen om op basis van vertrouwde inhoud datagestuurde beslissingen te nemen via dashboards en visualisaties die door anderen zijn gemaakt op een veilig, gebruiksvriendelijk platform. Klanten kunnen dashboards bekijken en filteren, abonnementen op dashboards plaatsen en beheren, en datagestuurde waarschuwingen ontvangen, allemaal via mobiel en/of het web.

Tableau geeft organisaties de flexibiliteit om te kopen wat ze nodig hebben, wanneer ze dat nodig hebben. Ze kunnen kiezen voor een oplossing als SaaS, in de openbare cloud of als lokale of hybride implementatie en deze beschikbaar stellen voor individuele analisten, maar ook inzetten als grootschalige bedrijfsimplementatie. Daarnaast is er een ruime keuze aan abonnementen. De nieuwe toegespitste producten van Tableau stellen mensen ook in staat om de kracht van analyses op een flexibele, gemakkelijk schaalbare en snel uitbreidbare manier te gebruiken. Volledige organisaties hebben nu de flexibiliteit om voor een logische prijs licenties af te nemen die aansluiten op de capaciteiten van elke persoon.  Hierdoor zijn minder investeringen vooraf nodig en kan hoogwaardige business intelligence in de hele organisatie nog gemakkelijker worden geschaald.

Meer informatie over de nieuwe prijsstructuur

Partners