09-04-2018

Tableau door Verenigde Naties aangemerkt als Visual Analytics-standaard

Deel dit bericht

De Verenigde Naties en Tableau Software hebben een overeenkomst aangekondigd, die professionals die in de 193 lidstaten werken binnen het Verenigde Naties-systeem toegang biedt tot Tableau's Visual Analytics platform.

VN-secretaris-generaal António Guterres benadrukte in december 2017, bij de lancering van het Centre for Humanitarian Data in Den Haag, het toenemende belang dat wordt gehecht aan datasystemen bij de reactie op rampen. Het evenement presenteerde de rol van datagedreven besluitvorming bij het aanpakken van sociale ontwikkelingskwesties en crisisrespons. "Nauwkeurige gegevens vormen de levensader van goed beleid en goede besluitvorming", zei Guterres. "Het verkrijgen en delen ervan in honderden organisaties, midden in een humanitaire noodsituatie, is ingewikkeld en tijdrovend, maar het is absoluut cruciaal."

De samenwerking tussen de Verenigde Naties en Tableau maakt tijdige toegang mogelijk tot eenvoudig te begrijpen informatie tijdens een crisis. Volgens Atefeh Riazi, Assistent-secretaris-generaal van de Verenigde Naties en Chief Information Technology Officer kan effectief gebruik van data helpen kennis van fundamentele kwesties, zoals sociale en politieke instabiliteit, natuurrampen en klimaatverandering, uit te breiden. “Daardoor kunnen besluitvorming en ons vermogen om de volgende crisis te voorspellen en zelfs vooruit te helpen, verbeteren."
Mevrouw Riazi benadrukte ook dat "strategische partnerschappen ons in staat stellen data te omarmen door visual analytics van wereldklasse beschikbaar te maken voor de wereldwijde kantoren van de Verenigde Naties. De Verenigde Naties is de bewaker van een ongeëvenaarde database van de sociaal-economische en politieke geschiedenis van de wereld. Door deze gegevens openbaar te maken en samen te werken met partners kunnen we betere beslissingen nemen die het werk van de Verenigde Naties ondersteunen."

Verschillen overbruggen
Tableau is het eerste in de Verenigde Staten gevestigde softwarebedrijf dat een wereldwijde raamovereenkomst met de Verenigde Naties heeft ondertekend. De overeenkomst legt Tableau vast als een wereldwijde standaard voor visuele analyse binnen het systeem van de Verenigde Naties en vereenvoudigt de aankoop van de technologie voor alle aan de Verenigde Naties gelieerde entiteiten.
"Het bereik, de complexiteit en het levensveranderende belang van het werk dat binnen de Verenigde Naties wordt verricht, heeft eenvoudig te begrijpen data en inzichten belangrijker dan ooit gemaakt", zegt algemeen directeur Adam Selipsky van Tableau. “Het bevorderen van vrede en rechtvaardigheid, het beëindigen van armoede en ervoor zorgen dat alle mensen de mogelijkheid hebben om gezien en begrepen te worden, zijn waarden die we delen. We hebben gezien hoe data helpt verschillen te overbruggen. We vinden het een eer om een ‚Äč‚Äčstrategische partner in dat proces te zijn en de medewerkers van de Verenigde Naties te helpen wereldwijd een betere toekomst voor ons allemaal te bieden."

Tableau Foundation
Sinds 2015 werkt de Tableau Foundation, de filantropische tak van Tableau Software, ook samen met bureau’s van de Verenigde Naties om data-innovatie te bevorderen en mensen in 's werelds meest kwetsbare gemeenschappen te ondersteunen. In het kader van de Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties werkte de Tableau Foundation samen met het World Food Programme (WFP) om inzichten in de monitoring van de voedselveiligheid te leveren aan lokale beleidsmakers die hongersnoden in meer dan 80 landen bestrijden.

Partners