03-04-2018

Blockchaingers hackathon vindt voor tweede keer plaats in Groningen

Deel dit bericht

Vier dagen en nachten in april is Groningen het wereldwijde epicentrum van blockchain-prototypen. Het Blockchaingers open innovatieprogramma vindt plaats van 5 tot en met 8 april.

Meer dan 700 pioniers uit vijf continenten komen bijeen in Groningen, voor de tweede editie van de grootste fysieke jaarlijkse blockchain-hackathon ter wereld, met een prijspakket ter waarde van 100.000 euro. Vier dagen en nachten lang zal de stad Groningen - de thuisbasis van verschillende Nobelprijswinnaars en een levendig opstart- en scale-up ecosysteem - een wereldwijd epicentrum worden van blockchain-prototyping. 63 geselecteerde teams zullen samenwerken aan prototype oplossingen voor wereldwijde uitdagingen met hun toekomstige klanten. Softwareontwikkelaars zullen samenwerken met ambtenaren, ontwerpers zullen samenwerken met internationale innovatoren en ondernemers zullen hun krachten bundelen met investeerders.

Compleet ecosysteem
Blockchaingers brengt een compleet ecosysteem samen, met officiële steun van de Nederlandse overheid en toezichthouders, dat dient als een springplank voor exponentiële blockchain-oplossingen.
"Onze hackathon maakt van het beste wat Nederland te bieden heeft het perfecte lanceerplatform voor blockchain-pioniers met de ambitie om een ​​intercontinentale impact te hebben", zegt Rutger van Zuidam, oprichter en CEO van DutchChain, het bedrijf dat het innovatieprogramma Blockchaingers organiseert.

Zeven tracks
Grote Nederlandse en Europese bedrijven en overheidsorganisaties sponsoren zeven tracks om baanbrekende teams uit te dagen en te ondersteunen om met relevante oplossingen voor hun grote uitdagingen te komen. Ze zullen samenwerken met de teams op de hackathon en essentiële kennis over de bedrijfstak leveren. De nauwe samenwerking tussen teams en klanten zorgt ervoor dat blockchain-applicaties voldoen aan de actuele behoeften van de bedrijfstak en de samenleving. Het vormt ook de basis voor verdere samenwerking na de hackathon. Oplossingen die voortkomen uit de Blockchaingers-hackathon zijn geen eenduidige antwoorden op eendimensionale problemen, maar dienen eerder als software-ecosysteemoplossingen voor netwerken voor samenwerking.

De Blockchaingers Hackathon bestaat uit zeven thematische tracks:
- Toekomst van pensioenen - APG Pension Service Provider
- Digital Nation's Infrastructure - Nederlandse Kamer van Koophandel en Nederlands Kadaster
- Energietransitie - NUON Vattenfall, Gasunie en New Energy Coalition
- Global Digital Identity - Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, DUO, Sweetbridge, Identity Insurance Consortium
- Gezondheid - Universitair Medisch Centrum Groningen & Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport
- Machine Economy - E-laad (Enexis)
- Openbare veiligheid en beveiliging - Nationale politie

Op de vierde en laatste dag van de hackathon, op 8 april, zullen de 63 teams worden beoordeeld door accelerators en super accelerators, zoals staatssecretaris Raymond Knops van het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, oprichter en CEO van Mattereum, Vinay Gupta en Special Gezant voor Startup Delta ZKH Prins Constantijn. Een totaal van 105.000 euro wordt verdeeld als prijzen.

Meer informatie: Blockchaingers

Partners