27-03-2018

SAP en Accenture ontwikkelen planningsoplossingen op basis van SAP S/4HANA

Deel dit bericht

SAP en Accenture gaan op basis van SAP S/4HANA samen planningsoplossingen voor de maakindustrie bedenken, ontwikkelen en introduceren. Deze moeten bedrijven helpen bij het optimaliseren van de return on investment (ROI) via meer responsieve, realtime digitale supply chains. Ook vergroot de samenwerking de mogelijkheden van SAP S/4HANA.
 
De gezamenlijke oplossingen breiden vraaggedreven material requirements planning (MRP) uit met de predictive MRP-functionaliteit in SAP S/4HANA. Dit maakt snelle en eenvoudige MRP-simulaties mogelijk voor analyses en prognoses op het gebied van bijvoorbeeld capaciteitsvraagstukken, technische wijzigingen en de impact van een veranderende vraag of leveringsproblemen. De oplossingen worden toegevoegd aan SAP's portfolio voor de digitale supply chain en planning.
Een team met experts van Accenture draagt best practices aan, analyseert businesscases en ondersteunt bij de implementatie. Dit moet de klantadoptie van vraaggedreven MRP versnellen.
 
Intelligent enterprises
"De consument rekent op korte levertijden en een grotere flexibiliteit bij het bestellen van producten", zegt Eric Schaeffer, senior managing director en het hoofd van de industriële tak van Accenture. "Door de kracht van SAP S4/HANA te combineren met de branchekennis en best practices van Accenture, kunnen we klanten helpen bij hun transformatie naar lean en agile intelligent enterprises met meer controle over en inzicht in hun activiteiten."
 
Hans Thalbauer, senior vice president Digital Supply Chain en IoT bij SAP, verwacht dat dit werk leidt tot een uitbreiding van het gezamenlijk portfolio met oplossingen gebaseerd op SAP S/4HANA.” Samen met Accenture willen we klanten nieuwe mogelijkheden geven voor planning en tegelijkertijd bijdragen aan een realtime, end-to-end zichtbaarheid en reactievermogen in de supplychain."
 
SAP en Accenture maken ook bekend dat de gezamenlijk ontwikkelde applicatieversie van SAP Predictive Analytics-software beschikbaar is. De aankondigingen zijn onderdeel van een breder samenwerkingsprogramma tussen beide bedrijven, met een focus op de ontwikkeling en go-to-marketstrategie voor SAP S/4HANA.

Partners