22-03-2018

Nederlandse organisaties bundelen krachten voor vierde Dutch Open Hackathon

Deel dit bericht

Na een aantal succesvolle edities organiseren zeven belangrijke Nederlandse organisaties dit jaar op 26 en 27 mei voor de vierde keer de Dutch Open Hackathon. De betrokken partners willen met dit evenement open innovatie en technologische vooruitgang in Nederland stimuleren en ondersteunen. Tijdens de hackathon worden deelnemers uitgedaagd om in 36 uur creatieve oplossingen en toepassingen te bedenken voor concrete, alledaagse uitdagingen.
 
De Dutch Open Hackathon 2018 is een initiatief van Big Data Innovatiehub, het Kadaster, Koninklijk Instituut Van Ingenieurs (KIVI), KPN, Politie, PostNL en SIDN. Het event staat volledig in het teken van open innovatie en neemt dit jaar zijn intrek in de Dutch Innovation Factory in Zoetermeer. Het doel is de innovatieve kracht van grote organisaties én creatieve individuen te bundelen om zo te komen tot nuttige en succesvolle technologische toepassingen voor consumenten en bedrijven. De initiatiefnemers en sponsoren van het event stellen een groot aantal unieke datasets, API’s (application programming interfaces) en hardware ter beschikking. De Dutch Open Hackathon 2018 richt zich op vier sporen, namelijk At Home, Doing Business, In The City en On The Go.
 
Tijdens de Dutch Open Hackathon werken deelnemers aan de ontwikkeling van nieuwe digitale diensten en innovatieve concepten die het dagelijks leven van consumenten makkelijker maken. Voor developers is de Dutch Open Hackathon een uitgelezen kans om met grote hoeveelheden interessante data te werken, die normaal gesproken niet publiekelijk beschikbaar zijn. De organiserende partijen worden op hun beurt geïnspireerd door het aanwezige creatieve talent en leren daar vooral van.
 
Pokemon Go voor verloren voorwerpen
De vorige editie van de Dutch Open Hackathon trok zo’n 300 ontwikkelaars uit binnen- en buitenland naar het CIC in Rotterdam. Eén van de succesverhalen van deze editie is de Find It-app die werd ontwikkeld door het team Re:Software. Met de API’s van de Politie, Geodan en PostNL ontwikkelde Re:Software een app waarin iemand aan kan geven wat er is verloren of gestolen en de vermoedelijke locatie. Andere gebruikers van de app kunnen dan op zoek gaan naar het betreffende voorwerp. Wanneer iemand denkt het verloren voorwerp gevonden te hebben, stuurt diegene een foto ter verificatie. Anders beschouwd: de Pokemon Go voor verloren voorwerpen.
 
Voor de betrokken partners speelt de Dutch Open Hackathon een belangrijke rol bij de versnelling van innovatie, door over de organisatiegrenzen heen samen te werken en gebruik te maken van externe denkkracht. De API’s die door de partners zijn ontwikkeld bieden de mogelijkheid om data makkelijker uit IT-systemen te halen en te combineren. Hierdoor kunnen eenvoudig samenwerkingen gezocht worden en nieuwe diensten ontwikkeld worden.
 
Inschrijven
De Dutch Open Hackathon 2018 vindt plaats op zaterdag 26 mei en zondag 27 mei bij de Dutch Innovation Factory in Zoetermeer. Inschrijven kan via de website www.dutchopenhackathon.com.

Partners