21-03-2018

SAS leider in Data Science- en Machine Learning-platformen

Deel dit bericht

Gartner heeft SAS wederom tot leider uitgeroepen in het Magic Quadrant for Data Science and Machine Learning. Het is het vijfde jaar dat SAS de leiderschapspositie in dit kwadrant inneemt.

Gartner geeft in het rapport aan dat het SAS platform grote bekendheid geniet binnen de branche en een brede gebruikersgroep heeft. Het platform is gebaseerd op een moderne architectuur en ondersteunt zowel business analisten als data scientists bij het analyseren van grote hoeveelheden data door gebruik te maken van geavanceerde analytics zoals machine learning- en artificial intelligence. Het feit dat SAS binnen hetzelfde platform ook visual analytics op de SAS Viya architectuur aanbiedt en meerdere mogelijkheden bevat voor het operationaliseren van de modellen, is hierbij van grote meerwaarde. Gartner roemt SAS bovendien om de wereldwijde support-infrastructuur waarmee het zich onderscheidt van andere leveranciers.   

“Het SAS platform ondersteunt data scientists bij het creëren van geavanceerde modellen om diepgaande en nieuwe inzichten te krijgen. Maar stelt ook andere gebruikers in staat data visueel en interactief te onderzoeken”, vertelt Rein Mertens, Senior Manager bij SAS. “We zijn er trots op dat deze mogelijkheden van het SAS platform worden gezien en erkend met een plaats in dit Magic Quadrant.”

Data Science & Analytics Day
Naast het creëren van geavanceerde oplossingen voor data science blijft SAS zich focussen op de verdere ontwikkeling van het vakgebied. Bijvoorbeeld door de SAS Academy for Data Science en het organiseren van de Data Science & Analytics Day op 31 mei.

(Het Gartner Magic Quadrant for Data Science and Machine Learning Platforms vervangt het Gartner Magic Quadrant for Data Science Platforms voorheen bekend als het Magic Quadrant for Advanced Analytics Platforms’.)

Meer informatie: SAS

Partners