15-03-2018

SAS helpt ABN AMRO te voldoen aan externe wet- en regelgeving

Deel dit bericht

ABN AMRO heeft Wolters Kluwer en SAS geselecteerd voor een volledig geïntegreerde software-oplossing voor finance, risk en rapportering aan toezichthouders. De implementatie van de software is onderdeel van het transformatieproject van de bank, FRAAI (Finance and Risk Architecture Alignment Initiative). Hiermee kan ABN AMRO beter tegemoet komen aan de toenemende verzoeken vanuit zowel de interne organisatie als regelgevende instanties voor het leveren van steeds meer en gedetailleerdere data binnen een kort tijdsbestek.  

Beter data management en verbeterde risico-analyses zijn belangrijke pijlers om te voldoen aan de behoefte aan controle, informatie en inzicht in de prestaties van de bank. Tegelijkertijd wil de bank de kosten voor het onderhouden van IT optimaliseren, automatisering stimuleren en de efficiency en flexibiliteit van de financiële en risicoprocessen verhogen. Samen leveren Wolters Kluwer en SAS de software die ABN AMRO nodig heeft om deze doelen te verwezenlijken.

Sterke reputatie
“Na een grondige evaluatie van verschillende oplossingen koos ABN AMRO voor een volledig geïntegreerde benadering die bijdraagt aan de doelen van het FRAAI-project”, zegt Kees Visser, Financieel Directeur van ABN AMRO. “De samenwerking met Wolters Kluwer en SAS betekent dat we een krachtige software-oplossing hebben om te voldoen aan de huidige en toekomstige rapportagevereisten. Wolters Kluwer heeft een sterke reputatie in rapportering met betrekking tot regelgeving, Asset Liability Management (ALM) en finance. SAS is sterk in credit risk en stress testing. We kunnen daarmee data op het juiste detailniveau en een transparante data lineage garanderen.”

Als onderdeel van een geïntegreerd applicatielandschap gebruikt ABN AMRO verschillende onderdelen van SAS Risk & Finance zoals data management en visualisatie, finance en risico-analyse en enterprise model risk management. Verder gebruikt de bank Wolters Kluwer’s OneSumX for Regulatory Reporting, samen met OneSumX for Finance en OneSumX Asset & Liability Management (ALM), waarmee het verzekerd is van een geïntegreerde aanpak van alle financierings-, risico- en rapportageprocessen. Om naadloze en efficiënte integratie van informatie te garanderen, creëren SAS en Wolters Kluwer een Exchange Layer om de software-componenten aan elkaar te koppelen.

Geïntegreerd ecosysteem voor finance en risk
Troy Haines, Senior Vice President en hoofd van de risk management divisie bij SAS: “Voor het succes van het FRAAI-project is het essentieel onze data management, visualisatie en finance en risico-analyses te combineren met de krachtige rapportagemogelijkheden voor financiën en wet- en regelgeving van Wolters Kluwer. Samen hebben we een sterke positie om ABN AMRO een echt geïntegreerd ecosysteem voor finance en risk te bieden.”
Clive Pedder, Executive Vice President en General Manager van Wolters Kluwer’s Finance, Risk & Reporting voegt daaraan toe: “ABN AMRO is zich zoals alle grote banken bewust van de toenemende vraag naar meer gedetailleerde data en transparante data lineage. Het FRAAI-project vereist een centrale data-opslag op basis van een geïntegreerde oplossing voor de naleving van regelgeving en rapportage. ABN AMRO hanteert strenge normen en na een intensieve aanbestedingsprocedure ben ik verheugd met het feit dat onze software is geselecteerd. Dit biedt ons de kans om samen te werken met de bank en onze partners bij SAS, om ABN AMRO van een software-oplossing te voorzien die de tranformatie van de bank ondersteunt. Implementatie van dit platform is van cruciaal belang om de financiële, risico- en rapportageverplichtingen van de bank te realiseren."

Partners