09-03-2018

Jack van Wijk wetenschappelijk directeur Data Science Center Eindhoven

Deel dit bericht

Het College van Bestuur van de Technische Universiteit Eindhoven heeft prof. dr. ir. Jack van Wijk aangesteld als wetenschappelijk directeur van het Data Science Center Eindhoven (DSC/e). Van Wijk volgt prof. dr. Johan Lukkien op, die tijdelijk de functie bekleedde na het aangekondigde vertrek van prof. dr. ir. Wil van der Aalst naar de Rheinisch-Westfälische Technische Hochschule (RWTH) in Aken.

Jack van Wijk wil de koers voortzetten die werd ingesteld door Wil van der Aalst, oprichter van DSC/e, en Johan Lukkien. Van Wijk: "Ik ben van plan de samenwerking tussen onderzoekers van het departement Wiskunde en Informatica en die van andere afdelingen die verbonden zijn met DSC/e verder te versterken. Verder wil ik onze samenwerking binnen JADS versterken." Hij besluit: "Maar eerst moet ik Wil en Johan bedanken voor het geweldige werk dat ze de afgelopen jaren hebben gerealiseerd."

Jack van Wijk's eigen onderzoek richt zich op visual analytics, waarmee hij een sterke reputatie heeft opgebouwd, zowel in de wetenschappelijke wereld als in het bedrijfsleven. Twee succesvolle spin-off bedrijven zijn begonnen met werk dat in zijn groep werd gedaan. Hij heeft een goed overzicht van de vele domeinen binnen Data Science die zijn onderzocht aan de Technische Universiteit Eindhoven.

Partners