01-03-2018

Qlik voor achtste jaar in Gartner’s leiderskwadrant Analytics and BI Platforms

Deel dit bericht

Qlik, toonaangevend op het gebied van data-analyse, is door Gartner opnieuw gepositioneerd in het Leiderskwadrant van het Magic Quadrant voor Analytics en Business Intelligence Platforms. Het is daarmee het achtste opeenvolgende jaar dat Qlik in het leiderskwadrant is geplaatst. Het volledige rapport van Gartner is hier te vinden.

"We leveren enorme waarde aan klanten", zegt Mike Capone, CEO van Qlik. "Dankzij een uniek Business Intelligence platform dat toepasbaar is binnen elk onderdeel van een bedrijf, helpt Qlik haar klanten om een leidende positie te bereiken in een Economie die steeds meer gedomineerd wordt door Data en Analytics. Qlik investeert voortdurend in innovatie. Ons moderne, cloud-ready platform vormt daarbij het fundament van een totaal andere, innovatieve bedrijfsbrede analysestrategie van onze klanten.”

Anders leren denken
Qlik is al in een vroeg stadium begonnen om het grootste probleem met moderne BI-tools aan te pakken – de beperkte lineaire verkenning. De unieke associatieve technologie van Qlik brengt alle data samen, zonder de noodzaak voor een complex data warehouse. Het stelt gebruikers in staat om in elke richting die ze willen vrij te verkennen, zonder gegevens achter te laten en zonder ergens een afslag te missen. De mogelijkheden om alle databronnen snel en eenvoudig te combineren, onbeperkt te doorzoeken en te verkennen zorgen ervoor dat de manier van denken – op basis van wat u ziet – wordt getransformeerd. Dit is een belangrijk onderscheidend vermogen en het hart van het leiderschap van Qlik in de branche.

Datageletterdheid verhogen
Deze vrije vormverkenning is bijzonder waardevol omdat inzichten voortkomen uit het daadwerkelijk begrijpen van de gegevens die vanuit alle hoeken binnenkomen. Om dit in een organisatie te realiseren, is het van cruciaal belang om het niveau van datageletterdheid van alle gebruikers te verhogen. Daarom biedt Qlik gratis cursussen aan om haar zakelijke gebruikers te helpen om te profiteren van de ongekende economische kansen die beschikbaar zijn in de Analytics Economie.

Na jaren van voortdurende innovatie en het veranderen van het gezicht van Business Intelligence, blijft Qlik geloven dat alle mensen analyses moeten kunnen uitvoeren vanuit elke gegevensbron – op locatie, in de cloud, in een hybride omgeving, intern of extern – zonder voorbehoud of beperking.

Datagedreven besluitvorming
Door de inzet van een schaalbaar cloud-ready platform dat organisaties kunnen inzetten als basis van hun analysestrategie blijft Qlik de mogelijkheden op de BI-markt uitbreiden. Dat gebeurt onder meer met Qlik Sense, dat is gebouwd op een volledig geïntegreerd, cloud-ready platform, mogelijk gemaakt door de gepatenteerde Associative Indexing Engine. Deze associatieve motor indexeert elke mogelijke relatie in gegevens, in combinatie met intuïtieve visualisatie en exploratie, geavanceerde analyse en capaciteiten van selfservice gegevensvoorbereiding. Deze breedte en diepte stellen organisaties in staat om het breedste scala van BI-toepassingen vanaf één platform te ontdekken, wat uiteindelijk leidt tot consistente, datagedreven besluitvorming.

Gartners "Magic Quadrant for Analytics and Business Intelligence Platforms" door Cindi Howson, Rita L. Sallam, James Laurence Richardson, Joao Tapadinhas, Carlie J. Idoine, Alys Woodward is verschenen op 26 februari 2018.

Partners