08-03-2018

Oracle breidt haar wereldwijd start-up-ecosysteem verder uit

Deel dit bericht

Oracle breidt haar wereldwijde start-up-ecosysteem uit om de impact op de internationale start-up-community te vergroten. Het bedrijf wil zo meer ondernemers bereiken, de cloudadoptie vergroten en innovatie stimuleren. De uitbreiding omvat de lancering van een wereldwijd virtueel programma onder de naam Oracle Scale-up Ecosystem. Daarnaast krijgt Austin in de Verenigde Staten een fysieke locatie voor het Oracle Startup Cloud Accelerator-programma. Austin is daarmee de eerste locatie in Noord-Amerika. Het programma omvat nu negen locaties wereldwijd.

“In 2017 lanceerden we eerder dan gepland acht lokale programma’s en bereikten we bijna vierduizend start-ups, terwijl we maar veertig programmaplekken hadden. Dat is een duidelijk signaal van de enorme vraag”, zegt Reggie Bradford, senior vicepresident Startup Ecosystem and Accelerator bij Oracle. “Het Oracle Scale-up Ecosystem is een nieuw, wereldwijd programma dat ons in staat stelt om meer innovators en ondernemers te bereiken, ongeacht hun locatie. Dat gaat ook om scale-upbedrijven die toegang nodig hebben tot de Oracle Cloud-oplossingen en -bronnen, zonder het hands-on aanbod van het lokale programma. Wij bouwen een ecosysteem dat zorgt voor tastbare businesswaarde, groei in klantenbestand en omzet – voor de start-ups, onze klanten en Oracle.”

De start-up-missie van Oracle is om succesvolle partnerships te bieden die zorgen voor groei en voor op cloudtechnologie gebaseerde innovatie voor start-ups in iedere fase van hun ontwikkeling. Oracle biedt met het oog daarop lokale en niet-lokale programma’s op basis van cloudtechnologie met als doel innovatie door co-creatie en co-innovatie.

Virtueel programma
Het Oracle Scale-up Ecosystem-programma is het nieuwe virtuele programma voor start-ups en venture capital- en private equity-bedrijven. Doel is om snelle groei en schaalgrootte te realiseren. Oracle werkt binnen dit programma nauw samen met toonaangevende venture capital- en private equity-bedrijven en richt zich op start-ups met veel groeipotentieel in EMEA en JAPAC en in Noord- en Zuid-Amerika. Het richt zich daarnaast ook op een selecte groep investeerders en strategische partners. Het programma biedt mentorschappen, ondersteuning op het gebied van onderzoek en ontwikkeling en marketing- en sales, hulp bij migraties, cloud-credits en kortingen en toegang tot de klant- en productecosystemen van Oracle.
Jason Williamson, een veteraan in de branche en eerder werkzaam bij Amazon Web Services (AWS), is door Reggie Bradford benaderd om leiding te geven aan het Oracle Scale-up Ecosystem-programma. Williamson was eerder betroken bij de lancering van het private-equity-ecosysteeminitiatief van AWS. Hij werkte als auteur, professor en ondernemer is tevens een oud-werknemer van Oracle. Williamson brengt daardoor een enorme schat aan ervaring mee.

Mentorondersteuning
Austin is de nieuwste fysieke locatie binnen het Oracle Startup Cloud Accelerator-programma dat nu negen locaties kent: Austin, Bangalore, Bristol, Delhi, Mumbai, Parijs, Sao Paulo, Singapore en Tel Aviv. Het programma selecteert vijf tot zes start-ups per cohort en ondersteunt twee cohorten per jaar. Geselecteerde bedrijven krijgen hands-on mentorondersteuning op technisch en zakelijk gebied van Oracle- en branche-experts. Ook krijgen ze toegang tot gratis Oracle Cloud-technologie, werkplekken, klanten, investeerders en partners. Meer details over het programma worden in de komende maanden bekendgemaakt.

Company:

Oracle

Partners