07-02-2018

SAS en Belfius willen uitdagingen in banksector aanpakken

Deel dit bericht

Na jarenlange samenwerking gaat de Belgische financiële dienstverlener Belfius nog een stap verder in het partnership met SAS voor het bouwen en uitvoeren van hun digitale strategie. Het aandrijven van innovatie met data zal Belfius helpen om de bank van toekomst te worden en de leider in klantenervaring.

Belfius is de snelst groeiende Belgische financiële organisatie op het vlak van mobiele activiteit en heeft een enorme hoeveelheid data vergaard. Hierover zei Geert Van Mol, Chief Digital Officer bij Belfius Bank & Insurance op het SAS Forum Belux in juni 2017: “Deze data vormen ons vertrekpunt voor een nieuwe golf van innovaties. Het gebruik van data voor innovatie wordt een lange en continue onderneming die begint bij de centralisatie en integratie van al deze data, terwijl we blijven focussen op klantenervaring. De meest lonende projecten waarbij data rechtstreeks leiden tot extra omzet moeten dus nog komen, maar ze zullen een enorm verschil maken.”

Het SAS Platform wordt het fundament dat Belfius helpt om innovatie te versnellen en deze projecten te realiseren. Met uiteenlopende functies als data management, exploratie en visualisatie, predictive analytics en governance, biedt het Belfius de mogelijkheid om data van eender waar in de organisatie – al dan niet real-time, en sneller dan ooit tevoren – om te zetten in waardevolle inzichten die kunnen worden gebruikt in diverse domeinen zoals sales, risicobeheer en marketing.

Viya
Het SAS Platform, met de Viya-mogelijkheden zoals embedded artificial intelligence en de integratie met open source, biedt Belfius de kans om naar eiegn zeggen de toonaangevende bank van de toekomst te worden, die snelheid met governance combineert, en de nadruk legt op een superieure klantenervaring. Anne-Marie Glineur, Chief Data Officer van Belfius, licht deze nieuwe stap in de relatie toe: “Wij geloven in SAS als een sterke partner. Niet alleen om hun decennia-lange ervaring in analytics en datamanagement, maar ook omdat SAS blijft investeren in de nieuwste technologieën en met ons meedenkt over hoe we de huidige en toekomstige uitdagingen kunnen aangaan, zodat we concurrentieel blijven in een razendsnel veranderend landschap”.

Het SAS Platform zal Belfius ook in staat stellen om structureel te voldoen aan de GDPR, dankzij een centraal beheer en verwerking van data uit diverse omgevingen.

Company:

SAS, Belfius

Partners