17-01-2018

MicroStrategy onthult nieuwe connectoren voor Microsoft Power BI, Qlik en Tableau

Deel dit bericht

MicroStrategy heeft de beschikbaarheid aangekondigd van nieuwe data-discovery connectoren voor Microsoft Power BI, Qlik en Tableau Software. Met deze aankondiging tijdens haar jaarlijkse gebruikersconferentie MicroStrategy World 2018 wil MicroStrategy gebruikers van de data discovery-tools van Microsoft, Qlik en Tableau uitnodigen om gebruik te maken van het MicroStrategy 10 analytics platform.

De connectoren ondersteunen een meer open en krachtig analyse-ecosysteem door gebruikers van verschillende discovery-tools in staat te stellen applicaties door de hele onderneming heen te verbinden. Gebruikers van Power BI, Qlik en Tableau kunnen nu verbinding maken met MicroStrategy-systemen en het beste van beide werelden ondervinden: de individuele functies die zij wensen van data discovery tools en een robuuste bedrijfsomgeving met governance, beveiliging en schaalbaarheid voor hun analyticstoepassingen.

Tim Lang, Senior Executive Vice President en CTO bij MicroStrategy, ziet dat gebruikers data discovery tools kopen zoals ze op Amazon een gewoon object kopen. “Maar het hebben van meerdere applicaties en datasilo's brengt met zich mee dat niemand alle verschillende antwoorden die daaruit komen kan vertrouwen. Met de nieuwe MicroStrategy-connectoren kunnen gebruikers hun data-discovery tools blijven vertrouwen en MicroStrategy 10 optimaal gebruiken om binnen een veilige, schaalbare omgeving tot één ‘version of the truth’."

Elimineren silo's
Door MicroStrategy-rapporten en -dossiers als databronnen voor Power BI, Qlik en Tableau te gebruiken, kunnen organisaties gebruik maken van gecertificeerde en geteste datamodellen. Gebruikers van Power BI, Qlik en Tableau kunnen daardoor zonder extra training eenvoudig gebruik maken van het semantische model van MicroStrategy en profiteren van de beveiligingsfuncties van een enterprise BI-oplossing en system of record data. Door inzet van de connectoren kunnen gefragmenteerde silo's binnen de organisatie worden opgeheven en teams aan elkaar worden gekoppeld, zodat gebruikers kunnen profiteren van één ‘version of the truth’. Ook kunnen gebruikers van Power BI, Qlik en Tableau met de connectoren toegang krijgen tot een aanzienlijk breder scala aan herbruikbare objecten. Wijzigingen in toepassingen worden eenvoudig en automatisch doorgegeven naar onderliggende objecten en niet meer handmatig, wat van cruciaal belang is voor grootschalige BI-projecten.

De nieuwe connectoren zijn per direct beschikbaar. Bezoek de MicroStrategy Community om de connectoren te downloaden en toegang te krijgen tot MicroStrategy-rapporten, dashboards en andere toepassingen.

Partners