02-01-2018

MongoDB Atlas beschikbaar op AWS Marketplace

Deel dit bericht

MongoDB heeft de beschikbaarheid van MongoDB Atlas op AWS Marketplace aangekondigd. Het bedrijf heeft ook diverse technologische ontwikkelingen aangekondigd voor haar snelgroeiende clouddatabasedienst.

MongoDB Atlas werd in de zomer van 2016 gelanceerd als een volledig beheerde clouddienst voor MongoDB op AWS. Het is nu beschikbaar in 14 AWS-regio's en heeft duizenden klanten. De beschikbaarheid van MongoDB Atlas op AWS Marketplace moet het voor Amazon Web Services klanten gemakkelijker maken om MongoDB Atlas te kopen en in te zetten. De kosten van MongoDB Atlas worden geïntegreerd in de AWS-rekening van een klant, wat resulteert in een eenvoudige betaling.

Met de aankondiging van MongoDB 3.6 in november onthulde MongoDB cross-regio replicatie voor MongoDB Atlas. Hiermee kunnen klanten eenvoudig wereldwijd gedistribueerde applicaties bouwen zonder de last van beheer van complexe configuraties op meerdere datacenters. Met de inzet van replicatie over meerdere regio's heen, kunnen klanten continu beschikbaarheid behouden in het onwaarschijnlijke geval dat een cloudregio uitvalt. Hiermee zijn gegevens ook dicht bij gebruikers die een snelle en responsieve toegang tot data vereisen.

MongoDB Atlas biedt uitgebreide monitoring- en waarschuwingsmogelijkheden waarmee teams volledig inzicht krijgen in de prestaties van hun beheerde databases. Hierdoor kunnen gebruikers anticiperen op problemen en proactief de nodige stappen ondernemen om een ​​optimale ervaring voor eindklanten te garanderen. Ook kondigt MongoDB nieuwe functies aan voor MongoDB Atlas die het eenvoudiger maken om implementaties efficiënt te optimaliseren, kosten te besparen en te schalen.

Meer informatie: MongoDB

Partners