14-12-2017

Tableau intregreert MariaDB transactiedatabase en analyticsplatform

Deel dit bericht

Tableau heeft de open source database MariaDB geïntegreerd in haar Business Intelligence en visual analytics platform. Met deze combinatie kunnen Tableau-gebruikers zowel operationele als transactionele workloads uitvoeren.

Beide bedrijven verklaren dat de databases van MariaDB voor beide soorten workload zijn gecertificeerd voor beschikbaarheid in Tableau. De certificering houdt in dat beide bedrijven gezamenlijk klanten ondersteunen en de MariaDB TX transactiedatabase en het MariaDB AX analyticsplatform dat ook voor datawarehousing wordt gebruikt betreffen.

Dankzij de integratie kunnen gegevensanalisten dezelfde tooling, interfaces en semantiek gebruiken bij het gebruik van Tableau-visualisaties op de transactionele of analyseplatforms van MariaDB. Volgens directeur technologiepartnerships Todd Talkington van Tableau, beantwoordt de integratie aan "het groeiend aantal bedrijven dat open source relationele databases gebruikt om verouderde systemen te vervangen."

MariaDB beweert een van de toonaangevende standaarddatabases voor Linux-distributies te zijn en benadrukt de groeiende inzet binnen OpenStack cloudimplementaties. Ook kondigde het bedrijf in juni aan dat het Debian open source besturingssysteemproject de MariaDB-server had geselecteerd als standaard MySQL-optie. Vorig jaar kondigde MariaDB aan dat het een column store had toegevoegd aan de relationele database, waardoor het op efficiënte wijze analytische query's op Petabyte-schaal kan uitvoeren.

Meer informatie

Partners