29-11-2017

SAP en Microsoft gaan intensief samenwerken in cloudoplossingen

Deel dit bericht

SAP en Microsoft bundelen krachten om klanten te begeleiden in hun digitale transformatie. De twee technologiebedrijven gaan elkaars cloudoplossingen gebruiken en integreren, samen nieuwe oplossingen ontwikkelen en deze op de markt brengen.
 
SAP en Microsoft slaan de handen ineen om organisaties de best mogelijke cloudervaring te bieden, onder andere bij het gebruik van SAP-applicaties in de cloud.
 
SAP HANA Enterprise Cloud op Azure
Met SAP HANA Enterprise Cloud - de private-clouddienst van SAP - op het Microsoft Azure-platform kunnen ondernemingen SAP S/4HANA gebruiken in een veilige, beheerde cloudomgeving. Dit biedt bedrijven het beste van twee werelden: het applicatiebeheer en de productexpertise van SAP in combinatie met het wereldwijde cloudplatform Microsoft Azure, inclusief Microsoft-clouddiensten.
 
Zowel SAP als Microsoft gaat voor interne processen gebruikmaken van SAP S/4HANA op het Azure-platform. Microsoft vernieuwt zijn interne systemen - waaronder legacy financeapplicaties van SAP - en implementeert de SAP S/4HANA Finance-oplossing. Deze zal draaien op Azure. Ook is Microsoft van plan om SAP S/4HANA te koppelen aan Azure AI- en analyticsdiensten voor efficiëntere financiële rapportages en een betere besluitvorming.
 
SAP migreert meer dan tien bedrijfskritische systemen naar Azure vanwege de efficiëntievoordelen, flexibiliteit en innovatie die het platform van Microsoft biedt. Het gaat onder andere om de SAP S/4HANA-software die SAP-dochteronderneming Concur gebruikt. SAP Ariba maakt nu al gebruik van Azure en verkent de mogelijkheden om het platform in te zetten voor zijn procurementapplicaties.
 
Vertrouwde partners
"Nu technologie elk bedrijf en iedere branche transformeert, zoeken organisaties naar de juiste platformen en vertrouwde partners om hun digitale transformatie te versnellen," zegt Satya Nadella, CEO van Microsoft. "Door elkaars producten te benutten, versterken Microsoft en SAP niet alleen de eigen organisatie maar stellen we ook gebruikers in staat om hun belangrijkste applicaties en processen met SAP S/4HANA te draaien op Azure."

Partners