11-11-2017

Talend neemt Restlet over voor API design en testing in de cloud

Deel dit bericht

Talend maakt bekend dat het alle uitstaande aandelen heeft overgenomen van Restlet SAS. Restlet is aanbieder van een platform voor het ontwikkelen en testen van cloud-gebaseerde API's.

Restlet gebruikt de cloud om ontwikkelaars toegang te bieden tot krachtige mogelijkheden voor het ontwerpen, documenteren, testen en hosten van API’s. De technologie vult de mogelijkheden aan van Talend Data Fabric, voor de integratie, transformatie, beheer en uitwisseling van bedrijfsgegevens. Dit maakt het eenvoudiger voor organisaties om een API-gerichte benadering te hanteren. Dit maakt een veilige real-time data-uitwisseling met klanten en zakelijke partners mogelijk.

Data op bredere schaal delen
Ciaran Dynes, Senior Vice President Products bij Talend ziet dat veel van klanten investeren in de ontwikkeling van data lakes in de cloud. “Er zijn echter maar weinig oplossingen beschikbaar die bijdragen aan de transformatie en uitwisseling van data in die data lakes. De meeste API-oplossingen richten zich uitsluitend op koppelingen tussen applicaties in plaats van de transformatie, het beheer en de uitwisseling van data. De overname van Restlet stelt ons in staat om API-mogelijkheden toe te voegen aan ons data-integratie platform. Hierdoor kunnen klanten data op bredere schaal delen voor optimale prestaties.”

API-gateway’s
De API-technologie van Restlet stroomlijnt niet alleen de uitwisseling van data, maar biedt klanten van Talend ook nieuwe mogelijkheden. Talend is van mening dat de groeiende datavolumes en het gebruik van data lakes in diverse sectoren zal resulteren in een toenemende vraag naar oplossingen waarmee bedrijven data te gelde kunnen maken. Het API-platform van Restlet gaat deel uitmaken van Talend Integration Cloud. De gecombineerde oplossing zal ondersteuning bieden voor open source-projecten, zoals Swagger en RAML, en compatibel zijn met API-gateway’s van andere leveranciers, zoals Google Apigee. Later zullen meer functionaliteiten van Restlet worden opgenomen in het integratieplatform Talend Data Fabric.

API first-strategie
Volgens Jérôme Louvel, Oprichter, Bestuurslid en voormalig Chief Technology Officer van Restlet hanteren organisaties  een ‘API first’-strategie voor steeds meer integratieprojecten. “Daarbij kijken ze eerst naar de behoeften van consumenten en dan pas naar wat er in de data lake beschikbaar is. Als het gaat om integratieprojecten zijn API’s en data twee kanten van dezelfde medaille. We vinden het geweldig om toe te treden tot de organisatie van Talend en samen een visuele open source-oplossing af te leveren, die de uitwisseling van data binnen en buiten de bedrijfsmuren naar een hoger plan tilt.”

Meer informatie over de voordelen van de overname.
Meer informatie over het cloud-platform van Restlet voor het ontwikkelen en testen van API’s en het open source API-framework voor Java.

Partners