07-11-2017

ScyllaDB kondigt versie 2.0 aan van open source NoSQL-database

Deel dit bericht

ScyllaDB lanceert de nieuwe release Scylla 2.0. Met de open source database Scylla 2.0 biedt het bedrijf nu grotere functionaliteitsovereenkomst met open source-database Apache Cassandra.

Scylla is een open source drop-in Cassandra-vervanging die wordt aangedreven door C++. Met behulp van het beste van Cassandra in hoge beschikbaarheid, fouttolerantie en een rijk ecosysteem wil Scylla ontwikkelaars een beter presterend en meer resource-effectief Cassandra-alternatief bieden voor veeleisende toepassingen zonder de beschikbaarheid in gevaar te brengen. ScyllaDB is in 2012 ontwikkeld in Israël en wordt onder andere door Samsung SDS actief ondersteund.

Nieuwe functies
De laatste versie van Scylla bevat verschillende nieuwe functies die databasebeheer moeten vereenvoudigen en ontwikkelaars helpen bij het bouwen van de volgende generatie toepassingen:
• Materialized Views: automatiseer denormalisatie van gegevens aan de serverkant en open meerdere indexeringsopties. Deze functie, momenteel nog in experimentele modus, verplaatst complexiteit van de toepassingslaag naar de databaselaag en verbetert consistentie.
• Row Cache: Scylla kan nu een enkele CQL-rij transparant uit een grote partitie cachen (tot 2 GB), waardoor de prestaties aanzienlijk verbeteren voor use-cases met grote partities, zoals Time Series.
• Heat-Weighted Load Balancing: optimaliseert knooppuntselectie op basis van de ‘warmte’ van het knooppunt. Meer read requests worden verzonden naar knooppunten met een goede cache-hit-ratio, wat resulteert in consistente low latency en voorspelbare prestaties onder dynamische omstandigheden..
• CPU-isolation: regelt automatisch het CPU-gedeelte van achtergrondtaken en verbetert latency door isolatie te gebruiken tussen achtergrondtaken zoals memtable flushes en voorgrondtaken zoals CQL-read/write.
• Counters: nu productiegereed en ingeschakeld.
• Execution-engine: verbetert de prestaties voor CPU-gebonden workloads door ze als batch met meer instructies per CPU-cyclus uit te voeren.
• Native ondersteuning voor EC2 i3 instances
• Ext4-ondersteuning

Beschikbaarheid
Scylla 2.0 is per direct beschikbaar.
De open source-editie kan rechtstreeks worden gedownload van de Scylla-website.
Een gratis proefversie van 30 dagen van Scylla Enterprise is ook beschikbaar.

Company:

ScyllaDB

Partners