26-10-2017

SAS voegt mogelijkheden voor artificial intelligence toe aan analytics platform

Deel dit bericht

SAS helpt klanten via het SAS Platform en de SAS Viya-mogelijkheden om meer waarde uit data te halen. De nieuwste ontwikkelingen, zoals geïntegreerde mogelijkheden voor kunstmatige intelligentie, zullen verder in de behoeften voorzien van organisaties waar analytics een centrale plaats inneemt in de bedrijfsvoering. Uiteenlopende sectoren, landen en organisaties hebben SAS Viya-producten inmiddels al omarmd.

Met SAS kunnen zowel data scientists, business analisten, ontwikkelaars, IT-medewerkers, vakdeskundigen als het management, uit dezelfde consistente data, datagestuurde inzichten genereren. Hierdoor neemt samenwerking toe en worden innovaties sneller in productie genomen. SAS biedt met het SAS Platform meer nieuwe mogelijkheden zoals beeldherkenning, deep learning en Natural Language Understanding (NLU).

Volledige analytics life cycle
Het SAS Platform, dat SAS Viya-producten omvat, helpt gebruikers om snel waarde uit data te halen door naadloos door de verschillende fasen van de analytics life cycle te navigeren – van data preparatie en discovery tot en met het operationaliseren. SAS wordt als de enige leider genoemd in The Forrester Wave: Enterprise Insight Platform Suites, 4e kwartaal 2016. In het Forrester-rapport valt te lezen:
"SAS biedt een evenwichtig aanbod van krachtige oplossingen en een platformstrategie. SAS heeft uitmuntende analytics, plus uitgebreide data management mogelijkheden voor streaming data, data virtualisatie en het master data management. Het bedrijf heeft gewerkt aan de vereenvoudiging van zijn ’software oplossingen en het onlangs gelanceerde SAS Viya belooft nog verder te gaan met de vereenvoudiging van de architectuur."

Verbeteringen in het SAS Platform voor het restant van 2017 zijn onder andere:
- Geïntegreerde AI-mogelijkheden in het SAS Platform, te beginnen met SAS Visual Data Mining en Machine Learning en SAS Visual Text Analytics. Deze SAS-producten, die voortbouwen op een lange historie van machine learning, bieden mogelijkheden voor deep learning en Natural Language Understanding om meer en snellere inzichten uit de data te verkrijgen.
- Eén interactieve interface die toegang geeft tot uiteenlopende analysetaken, waardoor ook niet-programmeurs complexe problemen sneller kunnen oplossen.
- SAS Data Preparatie voor self-service, visuele databewerking, transformatie, combineren van heterogene databronnen en data kwaliteitsfuncties, die eenvoudig door de bestaande IT omgeving geautomatiseerd kunnen worden uitgevoerd.
- SAS Visual Text Analytics, een modern, flexibel en compleet tekstanalyseraamwerk waarin text mining, contextuele extractie, categorisatie, sentimentanalyse en zoekmogelijkheden worden gecombineerd. De extractie van kenmerken en het genereren van bedrijfsregels wordt geautomatiseerd met behulp van moderne machine-learning technieken.
- SAS Visual Analytics, de self-service oplossing voor het verkennen en analyseren van data, biedt nieuwe manieren om verbanden tussen data te visualiseren, maakt gebruik van de kracht van locatie-analyse en levert een geavanceerde gebruikerservaring.
- Cloudimplementatie via de SAS Cloud, Amazon WebServices, Microsoft Azure en andere oplossingen, waaronder SaasNow.

Deze aankondiging is gedaan tijdens Analytics Experience in Amsterdam, een congres georganiseerd door SAS dat meer dan 1000 geïnteresseerden samenbrengt om ideeën uit te wisselen over innovatieve technologische ontwikkelingen en oplossingen.

Partners