20-10-2017

Dell Technologies onthult Internet of Things-strategie en -divisie

Deel dit bericht

Dell Technologies heeft haar Internet of Things-strategie en onderliggende IoT-visie gepresenteerd. Daarnaast heeft bedrijf een divisie aangekondigd, die gespecialiseerd is in Internet of Things-oplossingen met deels nieuwe, ondersteunende producten, een bijbehorend partnerprogramma en diverse nieuwe consumptiemodellen.

De aankondiging onderschrijft de ambitie van Dell om klanten te ondersteunen bij de navigatie naar een decentrale digitale toekomst in het complexe en gefragmenteerde IoT-landschap. Er ontstaat volgens Dell een nieuw decentraal computing-model, terwijl veel organisaties pas net gestart zijn met hun digitale transformatie. De afgelopen 15 jaar was cloud computing sterk in opmars. De cloud staat voor velen voor een sterk gecentraliseerd model voor het leveren van IT-diensten. Maar in een tijdperk waarin elk soort apparaat intelligent wordt, van telefoon tot auto en van gloeilamp en thermostaat tot hartmonitor, is er steeds meer gedistribueerde, real time-verwerking van informatie nodig. Deze apparaten kunnen simpelweg niet wachten op een antwoord van een gecentraliseerde cloud-infrastructuur dat misschien wel seconden op zich laat wachten.

Fundamentele verandering
“IoT gaat de manier waarop we leven, hoe we bedrijven runnen en hoe de wereld werkt, echt fundamenteel veranderen”, zegt Michael Dell, voorzitter en chief executive officer van Dell Technologies. “Dell Technologies loopt voorop met een nieuwe gedistribueerde computing-architectuur waarbij IoT en Artificial Intelligence samenkomen. Een onderling afhankelijk ecosysteem van de edge tot de core tot de cloud. De implicaties hiervan zijn enorm diepgaand op de wereld om ons heen.”

Dell Technologies ziet dat klanten vaker behoefte hebben aan slechts één partij die hen helpt bij complexe implementatie van IoT binnen hun organisatie. De pragmatische manier waarop Dell Technologies IoT benadert en focust op geïntegreerde oplossingen, voegt voor klanten waarde toe aan hun ideeën en behoeften voor de toekomst. Daarnaast zijn zorgvuldig samengestelde partnerships opgebouwd om in dit nieuwe IoT eco-systeem optimaal geintegreerde oplossingen te leveren.

Nieuwe IoT-divisie
“Dell Technologies heeft de mogelijkheden die de snel groeiende IoT- en edge computing-markten bieden, al langer in het vizier”, aldus Ray O’Farrel, general manager van de IoT-divisie bij Dell Technologies en EVP & CTO bij VMWare. “Onze nieuwe IoT-divisie zal organisatiebreed bij al onze onderdelen worden ingezet om tegemoet te komen aan de wensen van onze klanten en om hen. Zo helpen we klanten, samen met ons partner-ecosysteem, IoT optimaal in te zetten.”

Organisch investeren
Dell Technologies zal de komende drie jaar ruim 1 miljard dollar investeren in nieuwe IoT-producten, oplossingen, labs, partnerprogramma’s en bijbehorend ecosysteem. Sinds vele jaren biedt Dell Technologies al Edge Gateways, die kunnen worden beveiligd en beheerd door VMware IoT Control Center, en Dell EMC PowerEdge C-Series-servers voor batch training en machine learning als onderdeel van de gedistribueerde core. Dell EMC Isilon en Elastic Cloud Storage bieden file en object storage voor grote hoeveelheden data en maken Hadoop gebaseerde analytics mogelijk via HDFS.

Pivotal Cloud Foundry (PCF) en Pivotal Container Service (PKS) vormen een ideaal platform voor het ontwikkelen van nieuwe cloud-based analytics-applicaties. En Virtustream’s PCF Service biedt een managed Pivotal Cloud Foundry Service, waarmee de inzet van bedrijfskritische cloud architected workloads in Virtustream Enterprise Cloud wordt vereenvoudigd terwijl Virtustream Storage Cloud beschikbaar is voor off-premises cloud object storage.
Tenslotte verbindt Dell Boomi als Master Data Management-applicatie en service relevante metadata razendsnel om cloud-based analytics en deep learning op een hoger plan te krijgen. En met het op Hadoop gebaseerde World Wide Herd zijn gedistribueerde analytics mogelijk op verspreidde, niet verplaatsbare datasets.

Innovatieve projecten
Geplande nieuwe investeringen in edge en gedistribueerde core-technologie omvatten:
• Project Nautilus, software voor de inname en querying van datastromen van IoT gateways in real time. Data kan zowel in file of object storage worden gearchiveerd voor diepere en meer geavanceerde analytics.
• Project Fire: een hyperconverged platform, onderdeel van de VMware Pulse-familie van IoT-oplossingen met o.a. vereenvoudigd beheer, locale compute, storage en IoT-applicaties zoals real-time analytics. ‘Project Fire’ stelt bedrijven in staat IoT use cases sneller uit te rollen op basis van consistente infrastructuursoftware van de ‘edge tot de core tot de cloud’.
• Project IRIS, momenteel in ontwikkeling bij RSA Labs. IRIS breidt de mogelijkheden van Security Analytics uit en maakt threat visibility en monitoring mogelijk vanaf de edge.
• Technieken zoals processorversnellers die de snelheid verhogen van processing en analytics die zich dicht bij de edge bevinden. Samenwerkingen met marktleiders als VMware, Intel en NVIDIA en de investering van Dell Technologies Capital in Graphcore weerspiegelen nieuwe servermogelijkheden om Artificial Intelligence, Machine Learning en Deep Learning performance in het datacenter te optimaliseren.

Partnerecosysteem
Naast de focus die Dell Technologies heeft op techniek, specifieke oplossingen en eigen ondersteunende diensten, is de strategie vooral gericht de IoT-voetafdruk te vergroten via het partnerecosysteem IoT Solutions Partner Program. Verder zet Dell Technologies zich in voor openheid en standaardisatie van IoT door deel te nemen aan initiatieven als EdgeX Foundry, het Industrial Internet Consortium (IIC) en het OpenFog Consortium. Tot slot biedt Dell ook nieuwe financieringsmogelijkheden via Dell Financial Services en werkt Dell Technologies Capital, het investeringsbedrijf van Dell Technologies, nauw samen met de nieuwe IoT-divisie. Door te investeren in veelbelovende startups en ondernemingen wil Dell Technologies de ontwikkeling en implementatie van nieuwe IoT-, AI- en ML-technologie versnellen.

Meer informatie: Dell Technologies

Partners