03-10-2017

Oracle introduceert machine learning-applicaties

Deel dit bericht

Tijdens de openingskeynote van Oracle OpenWorld 2017, in San Francisco, onthulde Chairman en CTO Larry Ellison van Oracle een aantal nieuwe machine learning-applicaties voor database- en cybersecurity.

Ellison introduceerde Oracle Autonomous Database Cloud, een honderd procent zelfgeregelde autonome database. Ook presenteerde hij geautomatiseerde cyberverdedigingsapplicaties die aanvallen detecteren en herstellen in realtime.

Met complete automatisering gebaseerd op machine learning, elimineert Oracle Autonomous Database Cloud de menselijke werkzaamheden die nodig zijn om een database te beheren. Dit is mogelijk doordat de database automatisch zichzelf upgrades en patches toedient en bijstelt tijdens het uitvoeren. Nu er geen ruimte meer is voor menselijke fouten en geen vereisten zijn voor handmatige performance testing, is Oracle in staat om kostbare geplande en ongeplande downtime te minimaliseren tot minder dan dertig minuten per jaar. Ook garandeert het dat organisaties hun kosten kunnen halveren, in vergelijking met Amazon.

Ellison deelde ook benchmark-testresultaten tijdens korte demonstraties, die de enorme prestatiekloof uitlichten tussen Oracle Database op Oracle Cloud en Oracle Database draaiend op Amazon’s beste Oracle Database Cloud Service: Amazon Relational Database Service (RDS). De directe vergelijking toonde ook het verschil tussen Amazon’s 99,95 procent betrouwbaarheid en beschikbaarheid SLA’s, die de meeste oorzaken van ongeplande en geplande downtime uitsluiten, en Oracle’s 99,995 procent SLA-garanties.

Oracle OpenWorld is al twintig jaar lang de belangrijkste conferentie op het gebied van business en technologie.

Meer informatie: Oracle

Partners