28-09-2017

Qlik benoemd tot marktleider in BARC BI & Analytics Report

Deel dit bericht

Qlik maakt bekend dat het door Business Application Research Center (BARC) is benoemd tot marktleider in het '2017 Score for Enterprise Business Intelligence (BI) and Analytics Platforms Report'. Dit is het tweede jaar op een rij dat Qlik als marktleider wordt aangemerkt sinds BARC in 2015 met de publicatie van het rapport van start ging.

Volgens de auteurs van het rapport schuilt de kracht van Qlik in het feit dat haar bedrijfsgerichte platform voorziet in de behoeften van gebruikers op het gebied van rapportage, dashboardfunctionaliteit, gegevensanalyse en de ontwikkeling van analytische applicaties. Gebruikers van Qlik ondervinden daarnaast baat bij haar associatieve engine, snelle verwerking binnen het geheugen en mogelijkheden om in een kort tijdsbestek nieuwe applicaties te implementeren en wijzigen. BARC wijst verder op de visuele aantrekkingskracht van het platform van Qlik, die zich onder meer uit in de lay-outmogelijkheden en functionaliteit voor het creëren van diagrammen en grafieken.

Modern cloud-ready platform
Het ‘BARC Score Enterprise BI and Analytics Platforms Report’ evalueert de belangrijkste leveranciers van BI-platforms en kent die een score toe. De leveranciers worden beoordeeld op hun mogelijkheden voor rapportage, dashboardfunctionaliteit, gegevensanalyse, data mining, planning, systeembeheer, architectuur en integratie met andere oplossingen. Verder wordt er gelet op het uitvoerende vermogen ten aanzien van het productmanagement, de klantentevredenheid, de verkoop- en marketingstrategie en de slagkracht, financiële positie, geografische dekking en ecosysteem van de leverancier.

“Als marktleider heeft Qlik er altijd naar gestreefd om de status quo uit te dagen met nieuwe innovaties die klanten helpen om het inzicht van gebruikers binnen de hele onderneming te vergroten”, zegt Lars Björk, CEO van Qlik. “Qlik blijft gedurfde stappen ondernemen om een modern, cloud-ready platform af te leveren dat zich onderscheidt door zijn grootzakelijke kracht en waar leveranciers die zich alleen op visualisatie richten moeilijk aan kunnen tippen.”

Selfservice datapreparatie
Qlik richt zich op verdere marktexpansie door een cloud-ready platform af te leveren dat bedrijven van elke omvang kunnen uitbreiden en inzetten als de pijler van hun analysestrategie. Qlik Sense June 2017, de laatste release van de geavanceerde applicatie van Qlik voor BI op basis van selfservice en visual analytics, is gebaseerd op een volledig geïntegreerd, cloud-ready platform en wordt ondersteund door de gepatenteerde QIX Associative Indexing Engine. Qlik Sense combineert kant-en-klare functionaliteit en governance met intuïtieve mogelijkheden voor het visualiseren en verkennen van data, geavanceerde analytics en selfservice datapreparatiemogelijkheden. De breedte én diepte van het platform stelt organisaties in staat een grote verscheidenheid aan BI-uitdagingen aan te pakken vanuit een enkel platform en zodoende consistente, datagedreven beslissingen te nemen.

Na jarenlange innovatie en het veranderen van het aanzicht van de BI-markt houdt Qlik vast aan zijn overtuiging dat iedereen in staat moet zijn om zonder beperkingen data te analyseren vanuit elke beschikbare databron, of dat nu intern, extern, on-premise, in de cloud of in een hybride omgeving is. Met Qlik’s Associative Difference kunnen gebruikers informatie vrij verkennen en zijn zij niet gebonden aan vooraf gedefinieerde vragen. Zo ontstaan inzichten in data vanuit elke mogelijke invalshoek.

Bekijk hier het BARC Score Enterprise BI and Analytics Platforms Report.

Partners