27-09-2017

Data discovery centraal in nieuwe release Tableau 10.4

Deel dit bericht

Tableau heeft versie 10.4 uitgebracht, waarin meer mogelijkheden voor samenwerking en het delen van informatie over analyses tot tijdbesparing en een ontdekkingsreis door data moeten leiden.

Een van de nieuwe opties betreft samenwerking bij analyses met de mogelijkheid voor discussies om van de collectieve kennis van een team te profiteren. In discussies is gemakkelijk commentaar te geven op visualisaties (viz-snapshots) en gesprekken over de data en de betrouwbaarheid aan te gaan.
Data-experts kunnen gegevensbronnen certificeren met een aparte markering, om duidelijk te kunnen vaststellen of een bron voldoet aan de gestelde kwaliteit. Certificering is via een REST API call te automatiseren. Ook is een Denodo connector toegevoegd en meer authenticatie-opties voor Spark SQL en Presto.

Verder levert Tableau 10.4 geospatiale mogelijkheden met ondersteuning voor lineaire geometrie. Met updates van de Web Data Connector zijn ruimtelijke gegevens van het web te importeren, inclusief punten, lijnen en polygonen door rechtstreeks verbinding te maken met GeoJSON.

De mogelijkheid voor Discussies is beschikbaar op Tableau Server, Tableau Online en voor Tableau Mobile. Discussies kan helpen om dieper op een analyse in te gaan, samen met verbeterde commentaar- en viz-snapshot mogelijkheden. Volgens Tableau is dit nog maar de eerste stap in de richting van discussierijke en op samenwerking gerichte analytics.

Meer informatie: Tableau

Partners