26-09-2017

Onderzoek Progress: stijgende adoptie SaaS en datastandaarden

Deel dit bericht

Progress heeft de resultaten bekend gemaakt van het 2017 Data Connectivity Outlook-onderzoek. Progress zette het onderzoek uit onder 1.200 business- en IT-professionals binnen diverse rollen en variërende industrieën wereldwijd. De respondenten werd gevraagd hun visie te geven over de impact van het veranderende landschap van disruptieve databronnen.

Opvallende conclusies uit het onderzoek zijn:
• De adoptie van SaaS is in het afgelopen jaar toegenomen van 62 procent naar 79 procent. Ook werd er duidelijk meer geïnvesteerd in on-premise RDBMS en big data. Deze combinatie alsmede complexere firewall policy’s, wetgeving- en beveiligingsstandaarden, zorgen voor een uitdaging in het benaderen van on-premise data vanuit de cloud.
• Bijna alle respondenten hebben een of meerdere vormen van datatoegangsstandaarden ingevoerd (ten opzichte van 88 procent vorig jaar).
• De adoptie van analytics neemt toe. 63 procent van de respondenten merkt analytics en rapporteren aan als hoge prioriteit. Als gevolg daarvan neemt de adoptie van open analytics snel toe als een extra component van algehele analytics/rapportagestrategieën.
• Hadoop Hive is de meest populaire interface van alle SQL-for-Big Data technologieën en er wordt verwacht dat dit tevens de snelst groeiende SQL-interface voor big data zal worden in de komende twee jaar.
• Van degenen die embedded analytics inzetten, gebruikt 45 procent ook data science tools, gebruikt 59 procent data visualisatie en rolt 65 procent enterprise reporting uit.

Volgens John Ainsworth, SVP, Core Products bij Progress, hebben organisaties met de grote hoeveelheden data die elke seconde worden gegenereerd een naadloze integratie van alle databronnen nodig om waarde toe te kunnen voegen aan de business. "Onze toonaangevende dataconnectiviteit-oplossing, Progress DataDirect, stelt bedrijven in staat om agile te blijven en de omzet te verhogen door middel van high performance, real-time connectiviteit voor elk applicatieplatform of database, ongeacht de implementatie – on premise of in de cloud. Daarmee kan de DataDirect-oplossing ook de klanttevredenheid vergroten met apps en tevens de time-to-market versnellen."

Lees hier het volledige rapport met de bevindingen uit het onderzoek.

Company:

Progress

Partners