13-09-2017

DIKW tekent samenwerkingsverband met EXASOL

Deel dit bericht

De Duitse databaseleverancier EXASOL is een reseller samenwerkingsverband aangegaan met het Nederlandse DIKW. DIKW is een in Nieuwegein gevestigd bedrijf met expertise in Business Intelligence, Data Science en Datawarehousing. De samenwerking met DIKW moet ervoor zorgen dat de eenvoudig te gebruiken en zeer schaalbare analytische database oplossing van EXASOL, met de daarbij behorende training en implementatieservice, beschikbaar komt voor bedrijven op de Nederlandse markt.

Volgens Michael Doves, Managing Partner van DIKW, was zijn bedrijf al een tijdje op zoek naar een analytische SQL database die schaalbaar is over meerdere computers van enkele gigabytes tot aan petabytes, en die zowel on premise als in de cloud kan worden toegepast. “Daarbij is EXASOL volgens de TPC-H benchmark ook nog eens de snelste analytische SQL database op dit moment. De Total Cost of Ownership van traditionele analytische database tools is vaak aan de hoge kant. We zien een grote behoefte bij onze cliënten voor een tool die weinig menselijke administratie vergt en waarbij de kosten van de licentie kan worden afgestemd op zowel de elektronische data grootte als het te gebruiken RAM werkgeheugen. Hierdoor zijn vooraf geen schattingen nodig voor de benodigde database capaciteit en hoeven er geen grote initiële investeringen te worden gedaan. Think big en act small is hier zeker van toepassing”, aldus Doves.

“De nieuwe samenwerking helpt EXASOL om voet aan de grond te zetten in Nederland, een strategisch doel in 2018”, zegt EXASOL’s Partner Evangelist Christian Langmayr. “DIKW heeft veel ervaring met het leveren van succesvolle datawarehouse implementaties in de Nederlandse markt. Met de reputatie en kennis van DIKW hebben we er alle vertrouwen in, dat ons samenwerkingsverband aan de vraag naar klantgerichte en eenvoudig te implementeren datawarehouse oplossingen van EXASOL kan voldoen.”

Meer informatie: DIKW

Partners