18-08-2017

Oracle breidt Enterprise Performance Management Cloud uit

Deel dit bericht

Om organisaties te ondersteunen bij het voorspelbaar maken van prestaties en om meer zekerheid te bieden bij het rapporteren, introduceert Oracle uitbreidingen van Oracle Enterprise Performance Management (EPM) Cloud. De nieuwe toevoegingen bestaan onder andere uit nieuwe mogelijkheden voor belastingrapportages, winst- en kostenmanagement, en nieuwe strategische modellen en functionaliteiten voor rapportagemanagement.

Oracle wil met EPM Cloud financiële teams helpen om digitale technologieën en moderne best practices snel en effectief te implementeren. Zo zijn zij volgens het bedrijf beter in staat om deze veranderingen succesvol te managen. Met Oracle EPM Cloud moeten organisaties in staat zijn om accurate en flexibele plannen te maken over financiën en operationele bedrijfsvoering, boekenafsluiting te versnellen, interne en externe rapportages te stroomlijnen en compliance met regelgeving voor belastingrapportage te garanderen.

Inzicht
Om Oracle EPM Cloud verder uit te breiden en organisaties snel en intuïtief inzicht te geven in winst en kosten, introduceert Oracle Profitability and Cost Management Cloud. Hiermee worden zakelijke gebruikers weer de baas over op allocatie gebaseerde bedrijfsprocessen, zoals klant/productwinstgevendheid, managementtoewijzingen en shared services-kosten. Het geeft organisaties meer inzicht in verborgen winst- en kostenfactoren in belangrijke bedrijfsdimensies, zoals producten, klanten, sales en kanalen, waarmee ze hun bedrijfsprestaties kunnen verbeteren.

Transparante belastingfunctie
Oracle introduceert daarnaast Oracle Tax Reporting Cloud. Dit geeft organisaties volledige toegang tot de financiële gegevens en processen die nodig zijn om een efficiënte en transparante belastingfunctie op te bouwen. Deze mogelijkheid helpt het verzamelen van belastinggegevens en analyseprocessen te stroomlijnen en stelt internationale organisaties in staat om complexe, landspecifieke belastingrapportage-eisen te beheren via automatisering.
Naast deze extensies breidt Oracle ook de functies van Oracle EPM Cloud uit. Met nieuwe functies voor Strategic Modeling ontwikkelen organisaties modellen voor langetermijnprognoses met geavanceerde mogelijkheden voor scenariomodellering en schuld- en kapitaalstructuurfuncties. De functies voor Disclosure Management stellen gebruikers in staat om regelgeving in te voeren in een uniforme en samenwerkende omgeving.

Partners