15-08-2017

Dataiku en GoDataDriven gaan partnerschap aan voor ontwikkeling van AI

Deel dit bericht

Dataiku heeft aangekondigd een partnerschap aan te gaan met GoDataDriven, om het ontwikkelingsproces van datatoepassingen voor grote ondernemingen te stroomlijnen. De samenwerking is tevens gericht op het stimuleren van innovatie op het gebied van data science, machine learning en kunstmatige intelligentie in Nederland, onder meer door het organiseren van evenementen en het opbouwen van een community van gebruikers en opinieleiders. Het in New York gevestigde bedrijf Dataiku is fabrikant van het data science software-platform Dataiku Data Science Studio (DSS).

Naarmate er steeds meer data in bijna alle aspecten van het bedrijfsleven geproduceerd worden, van online interactie met klanten tot IoT-data van industriële machines, ontstaat de mogelijkheid voor bedrijven om met behulp van de nieuwste technologieën op het gebied van machine learning, artificial intelligence en data science, data te gebruiken voor krachtige analytische toepassingen en het maken van zakelijke beslissingen gebaseerd op data.

Gepassioneerde data-pioniers
Dataiku is de maker van het ‘kant-en-klare’ platform Dataiku Data Science Studio (DSS): geavanceerde analytische bedrijfssoftware die bedrijven de mogelijkheid biedt dataproducten efficiënter te ontwikkelen en te leveren. Dankzij een gebruikersinterface op teambasis en op basis van samenwerking en een gemeenschappelijk kader voor zowel ontwikkeling als inzet van dataprojecten, kunnen klanten gemakkelijk machine learning en data science toepassen op ruwe data van elk type, iedere grootte en ieder formaat om voorspellende datastromen te ontwikkelen en te implementeren.
Dataiku wordt beschouwd als een internationale gemeenschap van ‘gepassioneerde data-pioniers en -nerds’ onder leiding van een aantal van de allerbeste data wetenschappers ter wereld, die niet alleen data-oplossingen creëren om problemen voor hun klanten op te lossen, maar die tevens voortdurend bezig zijn met het ontdekken en verplaatsen van de grenzen van de data science en haar technologieën.  

Hub voor innovatie
Volgens Giovanni Lanzani, Chief Science Officer bij GoDataDriven, maakt Dataiku het mogelijk om in teams samen te werken aan data-analyses en machine learning-toepassingen, en stelt het data analisten, data scientists en data engineers in staat om tegelijkertijd samen te werken aan hetzelfde product.” Naast het feit dat Dataiku een integratie biedt met alle belangrijke open-source oplossingen is het automatische gegevensbeheer een ander groot voordeel. Hiermee voorkom je namelijk situaties waarbij datasets enkel lokaal op een laptop beschikbaar zijn.”

CEO Florian Douetteau van Dataiku is verheugd met het partnerschap met GoDataDriven en de uitbreiding naar Nederland. “Amsterdam staat steeds vaker bekend als een hub voor innovatie op het gebied van kunstmatige intelligentie, dankzij bedrijven zoals GoDataDriven. Dataiku ziet ernaar uit om met hen samen te werken, een bijdrage aan de lokale gemeenschap voor innovatie te leveren en onze klanten fantastische oplossingen te blijven bieden.”

Evenementen
De twee bedrijven zullen nauw samenwerken vanuit Amsterdam, waar Dataiku de komende maanden een kantoor zal openen. Samen zullen zij bovendien innovatie bevorderen met evenementen die innovators, opinieleiders en pioniers vanuit de branche samenbrengen; de mensen die van Amsterdam een internationale hub voor innovatie op het gebied van kunstmatige intelligentie maken. (Kijk ook op GoDataFest).

Partners