14-08-2017

Tableau neemt startup ClearGraph over

Deel dit bericht

Tableau Software heeft de overname aangekondigd van startupbedrijf ClearGraph, dat intelligente datadetectie en data-analyse mogelijk maakt via het bevragen van de computer in natuurlijke taal. Tableau wil de technologie van ClearGraph integreren in haar eigen producten, zodat gebruikers gemakkelijker met hun data kunnen interacteren via natuurlijke taal om vragen te stellen en inzicht te zoeken.

Chief Product Officer Francois Ajenstat bij Tableau is blij met de overname. “Met Natural language queries wordt het voor gebruikers eenvoudiger om met Tableau te werken. Het team van ClearGraph deelt onze visie op innovatie”. De technologie van ClearGraph slaat semantische data op in een uitbreidbare graph-structuur. Technische training is volgens het bedrijf niet nodig bij het gebruik, aangezien de data in natuurlijke taal bevraagd kan worden.

ClearGraph is in 2014 opgericht door Andrew Vigneault en Ryan Atallah, waarna de op Stanford gepromoveerde linguïst Alex Djalali zich bij hen voegde. Vigneault wilde met ClearGraph de afstand tussen mens en computer overbruggen via natuurlijke taal, zeker op het gebied van data-analyse.
Als onderdeel van de overname zullen de werknemers van ClearGraph bij Tableau in het Palo Alto kantoor komen te werken, om de onderliggende technologie van ClearGraph in Tableau te integreren.

Meer informatie over de overname
Meer informatie over ClearGraph

Partners