09-08-2017

Microsoft kondigt Azure Container Instances aan en connector voor Kubernetes

Deel dit bericht

Microsoft heeft de nieuwe dienst Azure Container Instances aangekondigd, die het gemakkelijker moet maken om containers op te zetten en in gebruik te nemen. Microsoft introduceert daarbij ook een connector voor Kubernetes. Tevens heeft Microsoft zich aangesloten bij de Cloud Native Computing Foundation.

Microsoft introduceert Azure Container Instances (ACI), een nieuwe Azure dienst, waarmee met groot gemak, eenvoud en snelheid containers opgezet kunnen worden, zonder dat het nodig is om een Virtual Machine infrastructuur te beheren. Azure Container Instances leveren volgens Microsoft de snelste en eenvoudigste manier om een container in de cloud te draaien. Azure Container Instances is als public preview beschikbaar voor Linux containers.

Kubernetes
Microsoft introduceert verder de open source Azure Container Instances Connector for Kubernetes, waarmee Kubernetes clusters verbonden worden naar Azure Container Instances. Corey Sanders, Head of product Azure Compute bij Microsoft, schrijft in zijn blog dat hiermee zowel Virtual Machines als container instances tegelijkertijd binnen hetzelfde Kubernetes-cluster kunnen draaien, waarmee het beste van twee werelden wordt gecombineerd.
Volgens Sanders biedt dit een nieuw niveau van agility bij de inzet van Kubernetes, waardoor diensten en applicaties gestart kunnen worden binnen enkele seconden zonder onderliggende Virtual Machines. Tevens wordt er ook in seconden afgerekend.

Cloud Native Computing Foundation
Microsoft heeft zich tegelijkertijd als Platina-lid aangesloten bij de Cloud Native Computing Foundation (CNCF). CNCF, een onderdeel van de Linux Foundation, houdt toezicht op een brede reeks cloud-georiënteerde open source projecten als Kubernetes, Prometheus, OpenTracing, Fluentd, Linkerd, containerd, Helm en gRPC. De container-orchestration dienst Kubernetes is binnen Google ontwikkeld, en is in 2015 als open source gedoneerd aan de Cloud Native Computing Foundation.

Lees hier de blog van Corey Sanders

Azure Container Instances Connector for Kubernetes

Microsoft en CNCF

Partners