Microsoft stelt de mens centraal in AI, is de boodschap van Harry Shum, VP AI & Research Group Microsoft. De missie van Microsoft is om de menselijke vindingrijkheid te versterken met intelligente technologie, die met mensen kan interacteren en redeneren en helpen om fundamentele sociale problemen op te lossen.
In Londen vond een Microsoft-event plaats over het thema ‘de relatie tussen kunstmatige intelligentie (AI), mensen en maatschappij.' Microsoft gaf daarbij veel aandacht voor eigen haar rol en verantwoordelijkheid daarin. Tijdens het event werd besproken welke voortgang gemaakt wordt op het gebied van AI, hoe de technologie voor iedereen toegankelijk komt en hoe Microsoft AI in verschillende toepassingen en producten integreert.
De event werd bezocht door wetenschappers, technologie-experts en -journalisten, die door Microsoft op de hoogte werden gehouden van de stand van zaken. Naast Shum gaven onder andere Eric Horvitz, Technical Fellow en Directeur Microsoft Research Labs, Chris Bishop, Technical Fellow en Laboratory Director bij Microsoft Research Cambridge, en Emma Williams, General Manager Bing presentaties.
Tijdens de event zijn diverse aankondigingen gedaan:
• Microsoft Research AI – Deze nieuwe incubator hub binnen Microsoft zal zich vanuit Redmond (VS) volledig toespitsen op de meest ingewikkelde uitdagingen op het gebied van AI.
• AI Design Guide Work – Microsoft maakt AI voor iedereen toegankelijk. Daarbij is het ethische aspect van AI-toepassingen van cruciaal belang. Daarom presenteert Microsoft de Ethical Design Guide for AI: een interne gids met daarin ontwikkelingsrichtlijnen met het oog op ethisch verantwoorde toepassingen van AI-technologie.
• AI for Earth Initiative – AI-technologie is toepasbaar in ondenkbaar veel scenario’s. Microsoft maakt met het AI for Earth Initiative AI-tools, educatiemogelijkheden en skills toegankelijk om mensen en organisaties te helpen bij het oplossen van wereldwijde milieuvraagstukken. Microsoft stelt de AI-tools beschikbaar aan mensen en organisaties die werken aan een gezonde en duurzame toekomst van onze planeet.
• Seeing AI – Microsoft introduceert een gratis iOS-app die de wereld om je heen beschrijft. De app is ontwikkeld voor blinden en slechtzienden en maakt gebruik van de kracht van AI om mensen, tekst en objecten in de omgeving te beschrijven. Seeing AI bewijst hoe AI kan bijdragen aan een inclusievere samenleving. De app is vooralsnog alleen verkrijgbaar in Apple’s App Store in de Verenigde Staten.
• Samenwerking met professor Max Welling van de Universiteit van Amsterdam – Microsoft gaat een samenwerking aan met machine reading-expert en professor Max Welling.
• Update Microsoft Cognitive Services – Microsoft presenteert updates van de bestaande Cognitive Services-tools die AI toegankelijk maakt voor iedereen.
Bing Entity Search API: dit is een nieuwe Microsoft Cognitive Service, nu beschikbaar als gratis preview.
Project Prague: dit is een software development kit waarmee ontwikkelaars besturing met handgebaren kunnen integreren in hun toepassingen. Zie voor meer informatie en beschikbaarheid de website van het Cognitive Services Lab.
Presentation Translator: Dit is een PowerPoint-add-in waarmee je ondertiteling toevoegt aan je presentaties. Dat kan in de eigen taal maar ook in andere talen. Toehoorders kunnen de presentatie in hun eigen taal volgen via de Microsoft Translator-app, via de browser http://translate.it of de PowerPoint-slides vertalen met behoud van de opmaak. Presentation Translator is hier te downloaden.
Volgens Shum leven we nu in de Gouden Eeuw van ontwikkelingen op het gebied van kunstmatige intelligentie. “Nu de technologie die AI inzet intelligenter wordt, willen wij er zeker van zijn dat we op verantwoorde wijze verder gaan, om uiteindelijk het meeste voordeel voor onze klanten en de samenleving als geheel op te leveren”.
Meer informatie: Microsoft
Blog van Harry Shum
Microsoft is actief deelnemer in Partnership on AI.
7 november (online seminar op 1 middag)Praktische tutorial met Alec Sharp Alec Sharp illustreert de vele manieren waarop conceptmodellen (conceptuele datamodellen) procesverandering en business analyse ondersteunen. En hij behandelt wat elke data-pr...
11 t/m 13 november 2024Praktische driedaagse workshop met internationaal gerenommeerde trainer Lawrence Corr over het modelleren Datawarehouse / BI systemen op basis van dimensioneel modelleren. De workshop wordt ondersteund met vele oefeningen en pr...
18 t/m 20 november 2024Praktische workshop met internationaal gerenommeerde spreker Alec Sharp over het modelleren met Entity-Relationship vanuit business perspectief. De workshop wordt ondersteund met praktijkvoorbeelden en duidelijke, herbruikbare ...
26 en 27 november 2024 Organisaties hebben behoefte aan data science, selfservice BI, embedded BI, edge analytics en klantgedreven BI. Vaak is het dan ook tijd voor een nieuwe, toekomstbestendige data-architectuur. Dit tweedaagse seminar geeft antwoo...
De DAMA DMBoK2 beschrijft 11 disciplines van Data Management, waarbij Data Governance centraal staat. De Certified Data Management Professional (CDMP) certificatie biedt een traject voor het inleidende niveau (Associate) tot en met hogere niveaus van...
3 april 2025 (halve dag)Praktische workshop met Alec Sharp [Halve dag] Deze workshop door Alec Sharp introduceert conceptmodellering vanuit een non-technisch perspectief. Alec geeft tips en richtlijnen voor de analist, en verkent datamodellering op c...
10, 11 en 14 april 2025Praktische driedaagse workshop met internationaal gerenommeerde spreker Alec Sharp over herkennen, beschrijven en ontwerpen van business processen. De workshop wordt ondersteund met praktijkvoorbeelden en duidelijke, herbruikba...
15 april 2025 Praktische workshop Datavisualisatie - Dashboards en Data Storytelling. Hoe gaat u van data naar inzicht? En hoe gaat u om met grote hoeveelheden data, de noodzaak van storytelling en data science? Lex Pierik behandelt de stromingen in ...
Deel dit bericht