05-07-2017

Progress neemt Backend-as-a-Service aanbieder Kinvey over

Deel dit bericht

Progress heeft de overname van Kinvey aangekondigd, een privaatbedrijf uit Boston dat gespecialiseerd is in Backend-as-a-Service (BaaS) technologie. De acquisitie is een belangrijk onderdeel van de strategie van Progress om het beste platform te bieden voor het ontwikkelen en leveren van moderne, cognitieve applicaties. Deze overname volgt op de acquisitie van machine learning en predictive analytics leverancier DataRPM eerder dit jaar.

CEO Yogesh Gupta van Progress ziet Kinvey als pioneer op het gebied van BaaS. “Het bedrijf levert een oplossing waarmee ontwikkelaars een serverloze en compliant cloud backend kunnen gebruiken voor elke native, hybride, web of IoT-applicatie. Door Backend-as-a-Service van Kinvey te koppelen aan onze frontend ontwikkelomgeving, predictive analytics en connectiviteitstechnologieën, doen we iets unieks; we bieden klanten de enige complete open stack voor het ontwikkelen en inzetten van cognitive applicaties.”

Tien miljard API-calls
Kinvey wordt gebruikt door organisaties uit verschillende industrieën om moderne applicaties te ontwikkelen en in te zetten. Schneider Electric, VMware, Bell and Howell en de Thomas Jefferson University maken onder andere gebruik van de oplossing. Kinvey ondersteunt meer dan 31.000 applicaties, gebruikt door meer dan 100 miljoen eindgebruikers, van bedrijfskritische klant- en organisatieapplicaties voor verzekeraars, productie- en mediabedrijven, tot HIPAA-compliant en life-critical applicaties voor de zorg en farmacie. BaaS van Kinvey ondersteunt meer dan 10 miljard API-calls per maand en is als beste gepositioneerd in de categorie ‘huidig aanbod’ in The Forrester Wave: Mobile Development Platforms, Q4 2016.

Integratie
Progress is onlangs uitgeroepen tot een leider in het Gartner Magic Quadrant voor mobile app development platforms. Door Kinvey’s backend platform samen te voegen met de frontend technologieën van Progress, waaronder NativeScript, Kendo UI en Telerik en ook de predictive analytics, rules engine en dataconnectivity technologieën, biedt Progress nu de beste end-to-end oplossing voor het ontwikkelen en leveren van bedrijfskritische applicaties. De kracht van Kinvey in compliance, beveiliging, prestaties, betrouwbaarheid en schaalbaarheid passen bij de focus van Progress op missiekritische bedrijfsapplicaties. De integratie van Kinvey in Progress NativeScript en DataDirect dataconnectivity producten is nu beschikbaar.

Cognitive-first
“Door Kinvey als backend platform en Progress’ frontend tools zoals Kendo UI te gebruiken, hebben we ons bouwbeheerproces getransformeerd van papier naar volledig digitaal”, zegt Bryant King, Chief Information Officer, Holder Construction. “Omdat we van beiden al klant waren, is de combinatie van Kinvey en Progress logisch. Progress levert de juiste technologieën om ons te helpen met het leveren van bedrijfskritische informatie en middelen die nodig zijn om de veranderende markt bij te houden.”
Volgens Denise Lund, research director, Enterprise Mobility bij IDC, voegt de acquisitie van Kinvey een belangrijke kracht toe aan het portfolio van Progress. “Samen met de assets van DataRPM wordt Progress een sterke speler in de markt van intelligentie applicatieontwikkeling.” Oprichter en CEO Sravish Sridhar van Kinvey ziet cognitive-first als de toekomst van nieuwe applicatiebelevingen. “We kijken er naar uit om ons bij Progress te voegen als kerncomponent van hun leidende productportfolio voor het leveren van deze toekomst aan onze klanten.”

Progress heeft Kinvey overgenomen voor een bedrag van 49 miljoen dollar.

Meer informatie: Progress/Kinvey

Partners