17-05-2017

Atos en OutSystems maken 'two-speed' IT-beleid mogelijk

Deel dit bericht

Atos sluit een partnership met OutSystems, leverancier van het gelijknamige low-code ontwikkelplatform. Samen lanceren ze de invulling van een 'two-speed' IT-beleid. Klanten kunnen zo niet alleen veel sneller dan voorheen hun bestaande applicaties moderniseren, maar kunnen daaraan bovendien snel mobiele en webapplicaties toevoegen om zo optimaal gebruik te kunnen maken van nieuwe zakelijke kansen.
 
Atos heeft gekozen voor OutSystems als strategische partner voor het ontwikkelen van mobiele, web en bedrijfsapplicaties. Gecombineerd met een Agile aanpak wordt de tijd tot eerste oplevering beperkt tot enkele weken en updates kunnen in enkele dagen worden gerealiseerd. De gezamenlijke marktbewerking richt zich in eerste instantie tot klanten in de Benelux, gevolgd door andere Europese landen.

Innovatiedrang
De dienstverlening die Atos en OutSystems samen aanbieden, is vooral interessant voor klanten die in hun innovatiedrang worden beperkt door hun verouderde applicaties. De toepassing van OutSystems zorgt voor een versnelling in de levering van applicaties die worden uitgerold over cross-platforms zoals Azure, Amazon en iOS. Belangrijkste voordelen van low-code platforms:
• Snelle levertijd van nieuwe, zakelijke functionaliteiten, zeer hoge productiviteit voor het ontwikkelen en onderhouden van applicaties.
• Ondersteunt de ontwikkeling van nieuwe business en van nieuwe businessmodellen.
• Leidt tot een nieuwe manier van denken, met minder specificaties, minder programmeerwerk, lagere kosten en maakt de organisatie tegelijkertijd flexibeler en concurrerender.

Onmisbaar instrument
Kees Kranenburg, portfolio manager Application Transformation bij Atos in Benelux & The Nordics ziet een ongelofelijke kans met OutSystems, zeker als het aankomt op het leveren van moderniseringsprojecten. “Als onze klanten hun legacy systemen versneld willen inruilen voor moderne, slagvaardige technologie, dan is een low-code platform een onmisbaar instrument om dat te bereiken. En daarnaast kunnen we snel mobiele en webapplicaties ontwikkelen met volledige integratie met de back-end systemen om bijvoorbeeld nieuwe communicatiekanalen te openen met consumenten of burgers. Bij Atos in Australië hebben we de eerste resultaten gezien van onze samenwerking met OutSystems. En ook in Nederland hebben we samen het tastbare bewijs aan onze klanten geleverd dat onze aanpak kosten bespaart en concurrentievoordeel oplevert. De eerste 25 gecertificeerde Associate OutSystems Developers zijn inmiddels aan het werk op onlangs verkregen projecten.”
 
Moderniseren applicatielandschap
Peter ‘t Jong, CEO van Atos in Benelux & The Nordics legt uit dat Atos zwaar investeert in on-shore ontwikkelingsteams voor OutSystems, met de ambitie om in 2017 honderd gecertificeerde ontwikkelaars op het OutSystems platform werkzaam te hebben. “Dit aantal wordt in de komende jaren verder uitgebreid. Met onze propositie, samen met OutSystems, kunnen we onze gezamenlijke klanten helpen bij het moderniseren van hun applicatielandschap en bij het versnellen van het digitaliseren van hun bedrijfsvoering. Tot tien keer sneller dan gebruikelijk. Wij geloven dat deze innovatie een cruciaal hulpmiddel is in de digitale transformatie van ondernemingen. Wij hebben een pioniersrol in het ontwikkelen en uitrollen van low-code platforms, het toont onze klanten dat innovatie onderdeel is van ons DNA.”
Paulo Rosado, CEO OutSystems voegt daaraan toe: “We zien dat een steeds groter aantal organisaties low-code platforms omarmen die hun flexibiliteit en concurrentiekracht verbeteren, aangezien de tijd waarmee ze hun applicaties naar de markt kunnen brengen wordt verlaagd. Met onze oplossing kunnen zij hun klanttevredenheid verhogen, alsmede hun marktaandeel.”

Partners