30-04-2017

Datagedreven innovatie van Atos verbetert oogst boeren

Deel dit bericht

Atos zet haar expertise op het gebied van dataanalyse met Atos Codex in om data te verzamelen via satellieten en deze te transformeren naar strategische informatie voor boeren. In samenwerking met startup TerraNIS zet Atos data om in waardevolle informatie voor de landbouwsector te ontsluiten. Atos Codex is het Atos-merk voor business gedreven data-analyses, het Internet of Things en cognitieve oplossingen bestaande uit methodologie, design labs en een open industriële platform-factory evenals highperformance data analytics.

Om in te spelen op de groeiende behoeften van consumenten, de steeds striktere regulering, en om de kosten onder controle te houden, is zeer accurate informatie van groot belang. Met Atos Codex kunnen boeren heel eenvoudig de juiste hoeveelheid kunstmest gebruiken op de juiste locaties en op het juiste tijdstip om de vruchtbaarheid van hun areaal te verbeteren. De reactietijd is versneld, en de keuze van bemesting en voeding kan doelgericht op de juiste plekken worden ingezet.

Voordelen op korte en lange termijn:
Optimalisering van grondstoffenbeheer waardoor kostenbesparingen kunnen oplopen tot 15 procent.
Betere kwaliteit doordat de oogsten en productiekwaliteit duurzamer en betrouwbaarder worden.
Een diepgaand inzicht in en kennis van operaties door jaarlijkse evaluaties van de impact van verschillende landbouwmethodes. Dit helpt de agrariër verbeteringen in hun vakgebied door te voeren.

Flexibiliteit
Volgens Philippe Miltin, Global SVP Manufacturing & Retail van Atos, is Atos in staat om, met de kracht en de flexibiliteit van de nieuwe data analytische tools, de waarde van deze bronnen in hun volle omvang te ontsluiten. “Het biedt onze klanten in de agrarische sector industrie de mogelijkheid hun werkwijze te verfijnen en zich aan te passen aan nieuwe economische, wettelijke, sociale en milieutechnische voorwaarden. Samen met startup TerraNIS gaan we deze uitdaging aan door het combineren van geavanceerde imaging met de mogelijkheden van Atos Codex.”
De keuze voor de Atos Codex-technologie resulteert volgens Dominique Grelet, hoofd Atos Codex, in een hoge mate van flexibiliteit en maakt het mogelijk om een vergelijkbaar aanbod aan klanten wereldwijd in de markt te zetten. “We zijn er trots op om deze baanbrekende technologie aan onze klanten te kunnen aanbieden, waarbij we satellietbeelden transformeren in waardevolle informatie voor het realiseren van resultaten op de korte en lange termijn.”,

Eerste klant
De laatste generatie van Sentinel-2 Earth-satellieten – ontwikkeld door de Europese Ruimtevaartorganisatie ESA – biedt beelden met gebruikmaking van zichtbaar, bijna infrarood licht met een resolutie van 10 tot 60 meter, een reikwijdte van 290 kilometer en herhaalde observaties met een frequentie van vijf dagen, wat ideaal is voor het monitoren van gewassen. De satelliet observeert ruim 100.000 hectare met gewassen voor een eerste klant in Canada inclusief 6.000 velden met gewassen als graan, maïs, bonen en groenten - en biedt bio-fysieke indicatoren over de ontwikkeling van gewassen. Door deze monitoring kunnen afwijkingen of discrepanties tussen delen van het areaal worden achterhaald, en beschikken experts over de mogelijkheid om diagnoses uit te voeren en voorstellen te doen voor het verbeteren van landbouwmethodes.

Company:

Atos

Partners