28-04-2017

Infor neemt Business Intelligence specialist Birst over

Deel dit bericht

Infor, leverancier van branchespecifieke bedrijfsapplicaties voor de cloud, neemt Business Intelligence specialist Birst over. Birst levert een platform voor data-sourcing en geeft inzicht in gestandaardiseerde gegevens om het nemen van bedrijfsbeslissingen te vergemakkelijken.
 
Het Birst BI-platform verbindt de hele organisatie door middel van een netwerk van gevirtualiseerde BI-instances bovenop een gedeelde analytische structuur. Birst biedt ETL (extract, transform en load), operationele rapporten, dashboards, semantisch begrip, visualisatie, smart discovery en data blending, in een rijke, vereenvoudigde end-to-end BI-suite in de cloud.

Veel BI-ervaring
De oprichters van Birst hebben volgens Charles Phillips, CEO van Infor, veel BI-ervaring. “Het team is grotendeels hetzelfde dat Siebel Systems BI heeft gebouwd en nu de Oracle’s BI stack is. Ze bouwden een modern BI-platform gebaseerd op toekomstige behoeften, ervaring met een breed scala gebruikstoepassingen en een focus op de cloud. Nu is het moment gekomen om dit cloud-native BI-platform samen te voegen met ‘s werelds eerste branchespecifieke cloudbedrijf. We gaan de volgende generatie analytische applicaties neerzetten.”

Infor groeide in de afgelopen zes jaar uit tot een van de grootste cloudbedrijven ter wereld met meer dan 65 miljoen gebruikers in meer dan 100 landen. Een investering van bijna $3 miljard in onderzoek en de ontwikkeling van branchespecifieke bedrijfsapplicaties voor de cloud zorgden voor een groei met dubbele cijfers in cloudabonnementen. Birst biedt Infor een enkel platform met een eenvoudig te gebruiken gebruikersinterface om inzicht te krijgen in data en om correlaties te ontdekken.
 
Samensmelting van werelden
Bedrijfsgegevens zijn vaak ingewikkeld, gefedereerd en inconsistent. Birst heeft sterke mogelijkheden voor data-aggregatie, waaronder een genetwerkte semantische laag waarmee definities gestandaardiseerd worden over gefedereerde databronnen. De Automated Data Refinement van het bedrijf gebruikt intelligente unification-technologie, die zowel gegevens van verschillende bronnen kan invoeren en modelleren om metrieken te definiëren over alle data repository’s.
Klanten die meerdere ERP-systemen gebruiken, hebben Infor gevraagd een analytische laag te bouwen voor een gefedereerde omgeving. Leveranciers van ERP-applicaties hebben zelden de kennis of interesse om deze aggregatielaag te bouwen. De zakelijke meerwaarde is het vermogen om betere inzichten en correlaties te bieden over alle functionele domeinen. BI-bedrijven bieden vaak wel het analytische platform, maar begrijpen de industrieprocessen en potentiële inzichten niet. Applicatiebedrijven begrijpen de processen en industrie, maar hebben niet het platform om gegevens weer te geven te analyseren. Infor en Birst vertegenwoordigen de samensmelting van deze werelden. Grote softwareleveranciers nemen uiteindelijk BI-producten over, ingegeven door de klantvraag. Dit bleek het juiste moment dat Infor een modern cloud BI-platform kon overnemen in plaats van een legacy client-server BI-product, dat door veel traditionele ERP-bedrijven gebruikt wordt.
 
Infor investeerde eerder al in een analytisch applicatieplatform voor budgettering-, planning- en consolidatieapplicaties, evenals een robuuste sales & operations planning suite. Het Birst-platform versterkt deze applicaties en is een goede aanvulling.

Hoge scores
Birst ontving de vier hoogste scores in vier van de vijf gebruikstoepassingen die zijn beoordeeld in het Gartner-rapport, 2017 Gartner Critical Capabilities for Business Intelligence and Analytics Platforms report van 2 maart dit jaar, waarin producten van 26 leveranciers zijn onderzocht. Birst scoorde het hoogste in de categorie OEM of Embedded BI (4,15 van de 5) en Extranet Deployment (4,18 van de 5). Het ontving de derde hoogste score in de Agile Centralized BI Provisioning (3,80 van de 5) gebruikstoepassing, en de vierde hoogste score in de categorie Governed Data Discovery (3,59 van de 5).
Birst is gevestigd in San Francisco en heeft meer dan 300 klanten wereldwijd, waaronder American Express Global Business Travel, Kellogg’s, Reckitt Benckiser, Schneider Electric en Citrix. Het bedrijf heeft circa 260 werknemers. Voorwaarden van de overeenkomst worden niet bekendgemaakt.

Partners