26-04-2017

Teradata biedt flexibel licentiemodel voor hybride cloud

Deel dit bericht

Teradata introduceert flexibele databaselicenties voor hybride cloud-implementaties. Dit is mogelijk door een consistent en vereenvoudigd licentiemodel. Het nieuwe licentiemodel van Teradata biedt nu overdraagbaarheid voor flexibele implementatie, licenties gebaseerd op abonnementen en vereenvoudigde licentieniveaus met gebundelde functies.

Klanten van Teradata hebben door de overdraagbare databaselicenties nu meer flexibiliteit om hun hybride cloud-omgeving in te richten, te verplaatsen, uit te breiden en te herstructureren door licenties te verplaatsen tussen verschillende implementatieopties als hun zakelijke behoeften veranderen. Dit nieuwe softwarelicentiemodel biedt als eerste in de hybride cloud-markt overdraagbaarheid. Dit is een verschuiving van cloud lock-in en verzuilde on-premises implementaties naar een flexibeler hybride cloud-model. Tot nu toe gebruikten hybride cloud-leveranciers complexe en inconsistente licentiemodellen voor implementatieopties. Deze maakten het voor klanten moeilijk om een ​​oplossing te kiezen die aansluit op al hun behoeften. Teradata verandert dit speelveld met licentieflexibiliteit en overdraagbaarheid, wat meer eenvoud en consistentie garandeert ter ondersteuning van wendbare, snelgroeiende organisaties.

Consistente metriek
Teradata IntelliCloud is de next-generation veilig beheerde clouddienst die data- en analyticssoftware levert. Het is beschikbaar met nieuwe implementaties, waaronder Teradata IntelliFlex, het enterprise datawarehouseplatform dat Teradata aanbiedt in zijn eigen datacenters maar ook in de internationale public cloud van Amazon Web Services (AWS) en later, van Microsoft Azure.
Om eenvoud en overdraagdraagbaarheid van licenties tussen verschillende implementatieopties te kunnen bieden, zijn de Teradata-licenties gebaseerd op een consistente metriek. Deze is uniek, omdat hij niet alleen rekening houdt met het aantal beschikbare CPU-cores, maar ook met de hoeveelheid data die aan de CPU gevoerd kan worden. Dat is gunstig voor klanten, omdat de licentiekosten op die manier kunnen worden afgestemd op de potentiële performance van het systeem dat ze gebruiken. Hierdoor kan Teradata gelijkwaardige licentie-portabiliteit bieden voor on-premises, public-, private-, en Teradata IntelliCloud-configuraties.

Vier licentieniveaus
Licenties gebaseerd op abonnementen sluiten aan op de vraag van klanten naar ​​lagere startkosten en stabiele en consistente OpEx-uitgaven. Hierdoor wordt het gemakkelijker voor klanten om hun bestedingspatroon te begroten. Deze nieuwe licenties op basis van een abonnement zijn verkrijgbaar in vier vereenvoudigde niveaus, ontworpen naar de eisen van de klant. Die variëren van een gratis niveau voor database-ontwikkeling tot high-concurrency mixed-workload analytische systemen, met nieuwe gebundelde functies.
De vier licentieniveaus zijn:
Developer – Dit gratis niveau is ontworpen voor klanten die nieuwe toepassingen ontwikkelen, en is niet bedoeld voor gebruik in een productieomgeving. Het Developer-niveau is beschikbaar voor software-only versies die in de public cloud of op VMware draaien, en op niet op Teradata hardware.
Base - Dit niveau is ontworpen voor beginnende data warehouses met een lage concurrency, en het is beschikbaar in de cloud en on-premises.
Advanced - Het Advanced niveau ondersteunt high-concurrency mixed-workload productieomgevingen. Het bevat krachtige functies als Integrated Workload Management en Intelligent Memory. Deze optie is beschikbaar voor gebruik on-premises en in de cloud.
Enterprise – Dit topniveau omvat een meer robuuste set workload-management functies met Teradata Active System Management en Teradata Intelligent Memory. Het Enterprise-niveau is beschikbaar voor gebruik on-premises en in de cloud.

Workloads wisselen
Alle niveaus worden geleverd met dezelfde versie van de Teradata database software. Hierdoor kunnen workloads eenvoudig tussen de verschillende niveaus gewisseld worden. Alle licentieniveaus bieden de gebundelde hoogwaardige database-functies, wat het voor klanten gemakkelijk maakt om geavanceerde technologie te gebruiken en daarmee geavanceerde analytische omgevingen te bouwen. Deze functies ondersteunen Columnar, Temporal, Secure Zones en Row-Level Security-mogelijkheden. Klanten kunnen deze functies zonder extra kosten gebruiken voor betere prestaties, verbeterde time-based analytics en meer robuuste beveiliging en controleerbaarheid.
 
Het nieuwe licentiemodel van Teradata is per direct beschikbaar.
Meer informatie over het Teradata licentiemodel.

Company:

Teradata

Partners