25-04-2017

Huxley IT: Meerderheid developers ambieert baan als Data Scientist

Deel dit bericht

Data Scientists winnen steeds meer terrein op de Nederlandse IT-arbeidsmarkt. De vraag naar Data Scientists neemt toe en er zijn steeds meer IT’ers die graag de stap willen maken naar dit specialisme. Van de developers geeft 64 procent aan een baan in Data Science te ambiëren, blijkt uit onderzoek van recruitmentbureau Huxley IT.  

Data Scientists staan erom bekend over veel verschillende vaardigheden te beschikken. De developers uit het onderzoek geven aan zich nog op een aantal punten verder te moeten ontwikkelen voordat ze de stap kunnen zetten. Onder andere op het gebied van ‘Data Visualisation en Communication’ en ‘Machine Learning’ valt nog het een en ander bij te spijkeren. Dit geeft respectievelijk 21 procent en 16 procent van de developers aan. Andere vaardigheden die nog verder ontwikkeld moeten worden, zijn Software Engineering (1 procent), omgaan met het Hadoop platform (11 procent) en kennis van statistiek (10 procent).

Gedegen achtergrond
Volgens Joël Bennett, Manager Huxley IT hebben bedrijven steeds meer behoefte om inzicht in hun data te krijgen. “Hierdoor neemt de vraag naar Data Scientists enorm toe. Het is een uitdaging om goede Data Scientists te vinden, aangezien ze over veel verschillende vaardigheden moeten beschikken. Developers hebben al een gedegen achtergrond in programmeren en statistiek, waardoor het voor hen gemakkelijker is om de stap te zetten. Developers hebben daarom de kansen voor het oprapen.”

Aan het onderzoek van Huxley IT namen 102 developers deel.

Partners