18-04-2017

Rockstart lanceert startup programma voor Artificial Intelligence

Deel dit bericht

Rockstart heeft de lancering aangekondigd van het eerste Europese Artificial Intelligence acceleration programma, dat op 1 september van start gaat. Tien gekozen startup-ondernemingen zullen in Den Bosch intensief begeleid worden, onder andere door de Jheronimus Academy of Data Science (JADS). Het in 2011 opgerichte Rockstart is een in Amsterdam gevestigde startup accelerator, die gespecialiseerd is in het opzetten van complete innovatie-ecosystemen.

De inschrijvingen voor het programma beginnen in mei. Hieruit worden tien startups geselecteerd, die vanaf september gedurende zes maanden een intensief programma in Den Bosch zullen volgen. Deze startups krijgen 20.000 euro cash en 80.000 euro fondskapitaal, kantoorruimte en ondersteuning door mentoren en bedrijven, zodat ze na dit acceleration programma klaargestoomd zijn voor wereldwijd opereren.

Onder de ondersteunende bedrijven en mentoren zijn onder andere: Google, Amazon, IBM, Eric Postma van JADS, Jasper Wognum van BrainCreators, Mykola Pechenizkiy van de Technische Universiteit Eindhoven en Christoph Auer-Welsbach van IBM. De in Den Bosch gevestigde Jheronimus Academy of Data Science (JADS) is nauw betrokken bij de opzet en begeleiding.

Meer informatie en inschrijving.

Partners