06-04-2017

SAS voegt nieuwe applicaties toe aan open cloud-platform SAS Viya

Deel dit bericht

SAS breidt haar Viya-platform uit met nieuwe applicaties. Zo voegt het SAS Visual Forecasting, SAS Econometrics en SAS Optimization toe. Hiermee wordt het platform voor moderne machine learning nog aantrekkelijker voor gebruikers met uiteenlopende technische kennis en vaardigheden.

SAS introduceerde het Viya-platform vorig jaar. Inmiddels wordt het gebruikt door zowel analisten, statistici, zakelijke gebruikers als data scientists. Door het open karakter van SAS Viya en de koppeling met Python, Java, Lua en REST API’s kunnen ook gebruikers zonder SAS-achtergrond profiteren van open analytics en flexibele machine learning.  

Interactieve discovery
Het veelzijdige SAS Viya laat zien wat er allemaal mogelijk is met data en ondersteunt interactieve discovery en rapportages, data mining, machine learning, streaming data analytics, forecasting, optimalisatie en econometrie.
“SAS Viya is meer dan een SAS-platform met een aantrekkelijke interface voor HTML5 web analytics in de cloud,” zegt Tony Baer, Principal Analyst bij Ovum. “Het is een transformatie van het traditionele SAS-platform. Met de nadruk die wordt gelegd op machine learning richt SAS zich bovendien op wat we bij Ovum ‘smart analytics’ noemen.”

Meer informatie: SAS

Partners