23-03-2017

Dresner zet Qlik op eerste plek in marktstudie voor locatie-informatie

Deel dit bericht

Qlik is benoemd tot beste leverancier van oplossingen voor locatie-informatie in de 2017 Location Intelligence Market Study. Dit maakt deel uit van de reeks Wisdom of Crowds-onderzoeksrappporten van Dresner Advisory Services. Het rapport verkent de aard van locatie-informatie, de meningen en percepties van gebruikers, de aard van huidige implementaties en de plannen voor de toekomst.

In het rapport staat onder meer dat met de opkomst van visualisatietechnologie en het Internet of Things het belang groeit van locatie als strategische dimensie en van kaarten als medium om inzichten weer te geven en te verkennen. De meerderheid van de respondenten verwacht dat locatie-informatie in 2017 een belangrijke rol gaat spelen. Meer dan de helft (63 procent) beschouwt dit aspect als ‘van cruciaal belang’ dan wel ‘van groot belang’. Van de 30 onderwerpen die werden onderzocht, prijkt locatie-informatie hoog in de lijst van trends, nog boven big data en het IoT.
“We bevinden ons middenin een ingrijpende verschuiving”, zegt Howard Dresner, oprichter en Chief Research Officer bij Dresner Advisory Services. “De impact van locatie-informatie is duidelijk en organisaties moeten nadenken over hoe zij locatiedata kunnen inzetten en uitbreiden om de klantenrelaties en marktfocus te verbeteren, resources kunnen inzetten, enzovoort. We feliciteren Qlik met deze leiderschapspositie.”

Mainstream
Locatie-informatie wordt volgens Anthony Deighton, CTO en Senior Vice President Products bij Qlik, mainstream en er zijn volop kansen om de unieke en boeiende aspecten hiervan tot leven te brengen met een gebruiksvriendelijk, snel en flexibel visual analytics-platform. “Zowel onafhankelijke analisten als onze klanten zijn het erover eens dat de oplossing Qlik GeoAnalytics zijn weerga niet kent qua klantervaring en analysemogelijkheden. We zien onszelf als leider op dit gebied en blijven belangrijke stappen zetten met de ontwikkeling van een modern, voor de cloud geschikt platform dat mee kan groeien met klanten tijdens hun analytische ontdekkingstocht.”

Qlik GeoAnalytics: antwoord op de vraag ‘waar’
Qlik GeoAnalytics breidt niet alleen de huidige kaartfunctionaliteit van Qlik uit, maar vult ook haar visualisatiemogelijkheden aan met ondersteuning voor diverse geavanceerde geoanalytische toepassingen. Dankzij technologie voor het comprimeren en streamen van kaartgegevens kunnen organisaties die Qlik Sense en/of QlikView gebruiken nu verborgen geografische relaties blootleggen om meer inzichten op te doen, betere beslissingen te nemen en te profiteren van een hogere ROI.
Het associatieve model van Qlik biedt gebruikers de mogelijkheid om alle mogelijke relaties binnen hun data te verkennen, met inbegrip van de locatiegerelateerde context. Daarnaast kunnen zij:
• beter gefundeerde beslissingen rond locaties nemen. Veel belangrijke beslissingen zijn afhankelijk van locatie-informatie, zoals de keuze van bedrijfslocaties, het toewijzen van medewerkers en het vaststellen van de levertijden. Kaarten bieden een visuele context die gebruikers van Qlik in staat stelt om accurate en goed gefundeerde beslissingen ten aanzien van locaties te nemen.
• meer inzichten opdoen. De mogelijkheid om snel cartografische informatie weer te geven biedt gebruikers inzicht in patronen die zich niet eenvoudig laten interpreteren aan de hand van tabellen en grafieken. Gebruikers kunnen met de oplossingen van Qlik nu meer onderliggende verbanden tussen data blootleggen, omdat kaarten voor de meeste gebruikers een vertrouwde omgeving vormen.
• de productiviteit verhogen. Gebruikers kunnen gegevens met betrekking tot steden en landen direct aanvullen met relevante geografische informatie om rijke en interactieve geovisualisaties aan hun Qlik-applicaties toe te voegen.

Compleet overzicht
De onderzoeksreeks Wisdom of Crowds is gebaseerd op data die werd verzameld over gebruiks- en implementatietrends, producten en leveranciers. Gebruikers in alle mogelijke functies en sectoren werkten aan het onderzoek mee, zodat een compleet overzicht ontstond van praktische toepassingen, plannen en marktpercepties.
Download het marktrapport van Dresner Advisory Services.

Partners