09-03-2017

Forum Systems onderzoekt basis API-beveiliging tijdens Amsterdam API Summit

Deel dit bericht

Forum Systems Inc. heeft bekendgemaakt dat het bedrijf in maart het evenement Amsterdam API Summit zal houden gericht op het onderzoeken van de basis van API-beveiliging. Tijdens het API-evenement in Amsterdam zullen Jason Macy, CTO van Forum Systems, en andere experts het thema 'Bedreigingen in uw API-architectuur mitigeren' bespreken.

Op donderdag 15 maart om 12.30 uur organiseert Forum Systems de eerste jaarlijkse Amsterdam API Summit in Loetje aan 't IJ. Dit gratis evenement duurt een halve dag en wordt gesponsord door Systemation en Agile Technology Partners. Tijdens het evenement wordt de strategische rol van API's in beveiligingsarchitecturen van ondernemingen besproken. Alle geregistreerde deelnemers ontvangen tevens een gratis exemplaar van het KuppingerCole-rapport, "Leadership Compass: API Security Management."

Stimulans voor bedrijfsmodellen
Volgens Deloitte "zijn API's verheven van een ontwikkeltechniek tot een stimulans voor bedrijfsmodellen en worden ze besproken in directiekamers". ProgrammableWeb bevestigt deze ontwikkeling van API's en host "'s werelds grootste API-opslag" met bijna 17.000 openbare API's. Daarnaast heeft Gartner onlangs voorspeld dat in 2020 20,4 miljard verbindingen in gebruik kunnen zijn en dat het aantal API's naar verwachting explosief zal stijgen.
Tijdens het evenementen laat Forum Systems zien hoe haar bekroonde API Security Gateway, Forum Sentry, bedrijven helpt verbindingen te maken en een balans te creëren tussen innovatie en beveiliging als de hoeksteen van zijn algehele strategie voor API Security Management.

Veilige API-strategie
API-architecturen zijn volgens Jason Macy een noodzakelijk aspect geworden van innovatie en modernisering. “Goede architectuurprincipes en veilige API-producttechnologieën zijn essentieel voor een succesvolle en veilige API-strategie. Producten uit het verleden kunnen niet beschermen tegen de bedreigingen van de toekomst, en afhankelijkheid op verouderde technologie brengt organisaties, klanten en partners zeker in gevaar."

Flexibele integratie
De toename van API's is indrukwekkend meent Jaap Franse, Managing Director van Systemation en die toename heeft volgens hem een goede reden. “API's bieden snelle en flexibele integratie waardoor organisaties bestaande IT-investeringen kunnen gebruiken en tegelijkertijd gebruik kunnen maken van innovaties zoals de cloud en mobiel werken. Maar API's zijn van nature onveilig en daarom hebben we onlangs de handen ineen geslagen met Forum Systems. Het bedrijf is als een gelijkgezinde partner en zijn 'security by design', Forum Sentry, is een welkome aanvulling op ons productportfolio. We verwachten een enorme vraag van klanten in Europa naar geavanceerde API-beveiligingsoplossingen en zijn dan ook erg blij dat we kunnen samenwerken met Forum Systems aan een eerste evenement dat een blauwdruk biedt voor beveiligingsarchitectuur voor de op API gerichte organisaties van nu."

Meer informatie en registratie.

Partners