16-02-2017

Trillium Software bij Dela ingezet voor masterdatakwaliteit

Deel dit bericht

IntoDQ heeft voor uitvaartcoöperatie Dela Trillium datakwaliteitsoftware ingezet om consistente data uit klantsystemen te verkrijgen. Tientallen miljoenen records konden daardoor automatisch gevalideerd worden. IntoDQ is de Nederlandse distributeur van Trillium Software.

Bij Dela waren voor het onderhouden van de klantrelaties twaalf systemen in gebruik. Om de interne organisatie minder te belasten, en ook vanwege het gevoelige karakter van de klantinformatie, heeft Dela aan IntoDQ gevraagd een enkelvoudige portal voor klantinformatie te bouwen, om zowel de klantwaardering te verhogen als intern accurate en consistente data te verkrijgen.
De oplossing werd gevonden door de data in Microsoft Dynamics 2013 als de bron van de masterdata te beschouwen, en de Trillium Software Plug-in for Microsoft Dynamics CRM daarbij in te zetten voor opschoning en validatie van de data en uitvoeren van real-time datakwaliteitchecks. Hierdoor werd voorkomen dat een kostbare MDM hub zou moeten worden ingezet.

Geautomatiseerde datamatching
De uitdaging was om de tientallen miljoenen records van Dela, die over twaalf datasilo’s verspreid waren, consistent en zonder duplicaten te krijgen. IntoDQ heeft daartoe datastandaarden vastgelegd, de migratie van de data verzorgd en daarbij de Trillium datakwaliteitsoftware geïmplementeerd om een uniek klantdatabestand te genereren. Het gehele datamatching proces over de twaalf silo’s heen is met Trillium geautomatiseerd.

Data stewards
Personeel van Dela is door IntoDQ getraind in onderhoud en monitoring van Microsoft Dynamics, waarbij data stewards aangewezen zijn die binnen Dela blijven zorgen voor data governance en de datakwaliteit handhaven.

Meer informatie: IntoDQ

Partners