08-02-2017

Talend benoemt IT-veteraan Nanci Caldwell tot lid Raad van Bestuur

Deel dit bericht

Talend maakt bekend dat Nanci Caldwell is benoemd tot lid van de Raad van Bestuur. Caldwell beschikt over ruim twintig jaar internationale ervaring in de IT- en softwarebranche. Daarnaast brengt zij belangrijke marketing- en salesexpertise met zich mee.

Volgens CEO Mike Tuchen bij Talend vult Nanci Caldwell de Raad van Bestuur perfect aan. “Zij heeft veel ervaring opgedaan tijdens het aansturen van de marketing- en salesactiviteiten van internationale softwarebedrijven. Deze expertise is waardevol voor onze groei en het vergroten van onze klantenkring.”

Gewild bestuurslid
Caldwell was eerder executive vice president en chief marketing officer bij PeopleSoft Inc. Daarvoor was ze bijna twintig jaar actief bij Hewlett-Packard in hoge sales- en marketingfuncties in Canada, de Verenigde Staten en op wereldwijd niveau. Caldwell is daarnaast een bijzonder gewild bestuurslid. Ze heeft momenteel zitting in de Raad van Bestuur van CIBC, Citrix, Equinix en Donnelly Financial Solutions. Caldwell heeft ervaring met het geven van advies binnen alle aspecten van de bedrijfsstrategie. Ze is bekend met fusies en overnames, productrichting, de overstap van productgerichte naar klant- en oplossingsgerichte bedrijfsmodellen en de optimalisatie en uitbreiding van internationale merken.

Concurrentievoordeel
Nanci Caldwell: “In elke sector hebben organisaties van iedere omvang te maken met een explosieve gegevensgroei. Het vermogen om inzichten en concurrentievoordeel uit data te halen wordt steeds belangrijker. Het integratieplatform van Talend is uniek gepositioneerd om bedrijven te helpen om de kansen van transformatie te benutten. Ik kijk ernaar uit om met Mike en het hele team van Talend samen te werken in deze enerverende tijden.”

Beurs
Talend betrad in juli 2016 de beurs, waarmee het 91,6 miljoen dollar netto ophaalde. De open source oplossingen van het bedrijf helpen organisaties in diverse sectoren om inzichten te verkrijgen uit data en bedrijfsprocessen te versterken en automatiseren. In het derde kwartaal van 2016 zorgden de Big Data- en Integration Cloud-oplossingen voor een verdubbeling van de abonnementsomzet ten opzichte van dezelfde periode in het jaar daarvoor. Dit is al voor het zevende kwartaal op rij het geval.

Partners