28-12-2016

Databricks haalt investeringskapitaal op van 60 miljoen dollar

Deel dit bericht

Databricks maakt bekend dat het bedrijf een investeringskapitaal van 60 miljoen dollar heeft opgehaald in een zogenaamde Series C Funding. Databricks is opgericht is door de makers van Apache Spark.

Met de investeringsronde waarin New Enterprise Associates en Andreessen Horowitz participeren kan Databricks grootschalig haar commerciële op Spark gebaseerde Data Science product Databricks just-in-time data platform aanbieden en perfectioneren.

Datagedreven
Apache Spark is volgens Databricks nu de de facto technologie voor Big Data analytics en verwerking, en het meest actieve open source project op Big Data gebied, met meer dan 1000 leden uit meer dan 250 organisaties. Nu Spark steeds vaker ingezet wordt binnen grote datagedreven ondernemingen, ziet Databricks haar klantenbestand verder groeien. Met de investering wil het bedrijf belangrijke activiteiten als productontwikkeling, klantrelaties, sales en marketing uitbreiden of verbeteren.

Next generation
Algemeen directeur Pete Sonsini van New Enterprise Associates constateert dat in 2016 dataverwerking versneld naar Cloudomgevingen is overgegaan. “Databricks is uitstekend toegerust met haar productvisie en lange Spark ervaring om deze revolutie verder te helpen. Wij zijn verheugd om met Databricks samen te werken om hun next generation cloud dataplatform breder in de markt te zetten.”
Het totaal in Databricks geïnvesteerde kapitaal bedraagt inmiddels meer dan 107 miljoen dollar.

Meer informatie: Databricks

Partners