06-12-2016

Talend gepositioneerd als visionair in Gartner MQ Data Quality Tools

Deel dit bericht

Talend maakt bekend dat het door Gartner is gepositioneerd als visionair in het jaarlijkse marktrapport Magic Quadrant for Data Quality Tools.

Talend is in dit kwadrant het hoogst gepositioneerd (tegen de as van het leiderskwadrant aan) vanwege haar vermogen tot een adequate uitvoering. In vergelijking met 2015 is Talend dit jaar hoger in het kwadrant gepositioneerd en beweegt het bedrijf tevens meer richting het leiderskwadrant. Uit recent onderzoek van Gartner blijkt dat organisaties de kosten van slechte datakwaliteit inschatten op gemiddeld 9,7 miljoen dollar per jaar. Desondanks zijn zakelijke beslissers nog niet overtuigd van de redenen om datakwaliteit als prioriteit te adresseren. Gartner stelt in het Magic Quadrant rapport dat de markt voor datakwaliteittools een sterke omzetgroei blijft vertonen, gedreven door kostenbesparingen, procesoptimalisatie en digitale bedrijfsinitiatieven.
 
Datagestuurd
Volgens Vice President Ciaran Dynes is het de missie van Talend om organisaties te helpen met een meer datagestuurde bedrijfsvoering. “Om big data te gebruiken voor relevante zakelijke beslissingen, moet je erop kunnen vertrouwen dat alle data accuraat, opgeschoond en compleet is. We zien onze positie in het Magic Quadrant als een bewijs dat we met ons open platform een innovatieve oplossing bieden die datakwaliteit tot een kerncomponent maakt binnen een breed scala aan toepassingen.”

Governancemodel
In het rapport constateert Gartner verder: “We merken dat steeds meer organisaties munt uit hun informatiebronnen proberen te slaan. Ze verzamelen interne en externe data met een op vertrouwen gebaseerd governancemodel en gebruiken machine learning om de waarde te ontdekken van het Internet of Things. Deze kansen kunnen echter niet gerealiseerd worden zolang er onvoldoende aandacht is voor het verbeteren van datakwaliteit.”

Meer informatie: Talend

Partners