05-12-2016

Trillium Software overgenomen door Syncsort

Deel dit bericht

Syncsort Inc. heeft de overname aangekondigd van Trillium Software, leverancier van software op het gebied van datakwaliteit. Daartoe heeft Syncsort, dat ondersteund wordt door de private investeringsmaatschappij Clearlake Capital Group, een definitieve overeenkomst getekend met Trillium’s moedermaatschappij Harte Hanks.

Volgens Syncsort is de overname van Trillium Software de grootste in de geschiedenis van het bedrijf dat gespecialiseerd is in tools voor mainframes, zoals realtime Business Intelligence tool Ironstream en ETL tool DMX. Het bedrijf positioneert zich zelf als aanbieder van enterprise software in ‘Big Iron to Big Data’ oplossingen.

Hadoop
Volgens CEO Josh Rogers van Syncsort verplaatsen data-integratie workloads met bijbehorende datakwaliteitvraagstukken zich sneller naar Hadoop-omgevingen, nu steeds meer bedrijven grote investeringen doen in Big Data oplossingen voor operationele analytics. Rogers ziet in de datakwaliteitsproducten van Trillium een welkome aanvulling op Syncsort’s eigen data-integratie software. Hij is van plan te investeren in verdere ontwikkeling van de productlijnen en de ondersteuning van Hadoop- en Spark-omgevingen.
De overname moet nog wel de vereiste goedkeuring krijgen van de wettelijke instanties.

Trillium Software wordt in Nederland vertegenwoordigd en gedistribueerd door IntoDQ.
Meer informatie over de overname: Syncsort

Partners