01-12-2016

Trifacta completeert portfolio met Wrangler Edge voor teams

Deel dit bericht

Trifacta heeft de lancering aangekondigd van Wrangler Edge, dat speciaal is ontworpen voor analisten teams die data moeten voorbereiden buiten big data omgevingen. Wrangler Edge levert teams geavanceerde self-service data preparation in aanvulling op de gratis en enterprise versies van Trifacta Wrangler.

Sinds de introductie eind 2015 van Trifacta’s gratis desktopversie Wrangler, hebben meer dan 4000 bedrijven in 132 landen Trifacta Wrangler ingezet voor de verkenning, transformatie en analytische verwerking van verschillende soorten data. Wrangler Edge is ontworpen om de functionaliteit van de gratis Wrangler desktop-editie verder uit te bouwen, door middel van ondersteuning voor meerdere gebruikers, grotere datavolumes, meer connectiviteit, cloudopties en on-premise inzetbaarheid en de mogelijkheid voor automatische workflowverwerking.

Data lake
Volgens CEO Adam Wilson van Trifacta is de adoptie van Wrangler sinds de introductie fenomenaal te noemen. “Met Wrangler Edge willen onze klanten van de single-user tool een logische upgrade aanbieden, waarmee teams en afdelingen kunnen samenwerken bij de verwerking van grotere en meer complexe datasets. We willen met Wrangler Edge ook tegemoet komen aan de vereisten van klanten die daarvoor de uitgebreide mogelijkheden van de enterpriseversie willen inzetten, maar niet over Hadoop of een enterprise data lake kunnen beschikken.”

Portfolio
Met de toevoeging van Wrangler Edge aan haar portfolio, complementeert Trifacta de bestaande Wrangler en Wrangler Enterprise versies om bedrijven een alomvattend scala aan data wrangling-oplossingen te bieden:
- Wrangler, de gratis desktopversie voor individuele gebruikers;
- Wrangler Edge, voor analisten teams om honderden gigabytes van data uit verschillende bronnen te verwerken;
- Wrangler Enterprise, de enterprise versie met ongelimiteerde schaalbaarheid en centrale data governance.

De belangrijkste features van Wrangler Edge zijn:
- een met awards onderscheiden Data Wrangling user experience die datavisualisatie, machine learning en mens-computer interactie combineert;
- een gedeeld platform dat teams veel samenwerkingsmogelijkheden biedt;
- flexibele inzetbaarheid met opties voor on-premise of cloud;
- snelle verwerking van data wrangling scripts op basis van in-memory processing met de Photon engine;
- connectiemogelijkheden met een veelheid aan databronnen, -formaten, databases en analysetools;
- mogelijkheden om workflows automatisch te verwerken over een veelheid van datasets;
- geoptimaliseerde verbindingen met Tableau en Qlik om Trifacta output te verwerken in interactieve datavisualisaties.

Meer informatie: Trifacta

Partners