11-11-2016

Nutanix ontvangt certificering voor SAP Business Suite

Deel dit bericht

Enterprise cloudplatform Nutanix maakt bekend dat het SAP-certificering ontvangt voor de SAP Business Suite powered by SAP NetWeaver on Linux. Dankzij interoperabiliteit van het Nutanix Enterprise cloudplatform met AHV profiteren klanten die gebruik maken van SAP NetWeaver van versimpelde infrastructuur en virtualisatie.

Dankzij het geïntegreerde virtualisatiemanagement hoeven klanten geen losse software meer aan te schaffen. De high-performance omgeving zorgt daarnaast voor veel meer snelheid. Zo zijn softwareontwikkelaars veel minder tijd kwijt aan ontwikkelen en testen als ze de door Nutanix aangeleverde PowerShell Commandlets en API’s gebruiken. Bovendien kan veel werk zo worden geautomatiseerd.

Certificering voor AHV
VP Engineering Rajiv Mirani van Nutanix verklaart dat zijn bedrijf al eerder voldeed aan de SAP-standaard voor certificering van het onderliggende Enterprise Cloud Platform voor de SAP Business Suite. “Daarom zijn we nu des te blijer dat we nog meer toegevoegde waarde kunnen bieden met de certificering voor AHV. Klanten als ASM en Excelitas maken al dankbaar gebruik van de voordelen van ons platform. Dit levert ze veel flexibiliteit op voor wat betreft de IT, en het scheelt ook nog in de uitgaven.”

Beschikbaarheid
De hardwareplatformen uit de Nutanix NX-series die gebruik maken van Intel Broadwell processors zijn ook gecertificeerd om SAP Business Suite te draaien. Klanten die SAP Business Suite gebruiken, hebben hierdoor ook toegang tot de Nutanix Acropolis Block Services als ondersteunende externe opslagruimte voor hun databases.
De Nutanix NX-serie met het Broadwell platform zijn per direct beschikbaar.

Meer informatie: Nutanix

Partners