13-10-2016

EnterpriseDB introduceert 'EDB Ark Database as a Service'

Deel dit bericht

Tijdens Postgres Vision heeft Postgres-databaseplatformbedrijf EnterpriseDB EDB Ark aangekondigd, een Database as a Service voor hybride cloud-implementaties van Postgres naar private en publieke clouds, zoals Red Hat OpenStack, Amazon Web Services en andere implementatieplatforms. Bovendien integreert EDB Ark met het cloud-native platform Pivotal Cloud Foundry.

Volgens Senior Vice President Productontwikkeling Marc Linster van EnterpriseDB levert EDB Ark IT-flexibiliteit zonder daarbij in te leveren op controle. “Met EDB Ark kan IT-management voorzien in een DBaaS voor ontwikkelaars of databasebeheerders die in hybride omgevingen werken. De lancering van EDB Ark voor OpenStack, Amazon en andere platforms geven organisaties nu de mogelijkheid om Postgres instances snel te implementeren en om DevOps en doorlopende applicatieontwikkelingsdoelen beter te ondersteunen."

Enterprisewaardig
Moderne, cloud-native applicaties hebben schaalbare, eenvoudig toegankelijke on demand-datadiensten nodig met dezelfde hoge beschikbaarheid en weerbaarheid die men verwacht van traditionele big-iron oplossingen, stelt Joshua McKenty, hoofd van Global Ecosystem Engineering bij Pivotal. "EnterpriseDB's EDB Ark legt het krachtige enterprisewaardige PostgreSQL in handen van ontwikkelaars die bouwen aan de volgende generatie web-, mobiele en IoT-applicaties."

EDB Ark Architecture
EDB Ark vereenvoudigt het proces van de levering van robuuste Postgres-implementaties en profiteert tegelijkertijd van de voordelen van cloud computing. Wanneer het gebruikt wordt met EDB Postgres Advanced Server, levert EDB Ark ook compatibiliteit met Oracle, met aanzienlijke kostenbesparingen en concurrentievoordelen tot gevolg.
Met de EDB Ark-console en APIʹs kunnen Postgres-clusters snel en eenvoudig worden gecreëerd. Ieder cluster wordt onmiddellijk ingesteld met hoge beschikbaarheid, automatische back-up en herstel, load balancing en basisbewaking en -management. Gebruikers kunnen ieder cluster versleutelen en zorgen voor een veilige en transparante omgeving voor de aangesloten applicaties.

EDB Ark Beschikbaarheid
EDB Ark is beschikbaar als jaarabonnement. Download EDB Ark hier.
Meer informatie over EDB Ark

Partners