07-10-2016

SAS Visual Data Mining & Machine Learning biedt self-learning analytics

Deel dit bericht

De explosieve groei in rekenkracht en big data heeft gezorgd voor een sterke interesse in machine learning en verwante technieken. De nieuwe SAS Visual Data Mining & Machine Learning software speelt hierop in door het bieden van slimmere analytics.

Het gebruik van advanced analytics leidt tot belangrijke inzichten, maar machine learning en deep learning gaan nog een stap verder en onthullen inzichten die voorheen onbereikbaar waren. Zo kan machine learning toegepast worden voor geïntegreerde gezichtsherkenning in beveiligingssystemen, spraakherkenning in klantenservice-applicaties, accurate aanbevelingen in e-commerce, zelfrijdende auto’s en medische diagnose.

Optimale productiviteit data scientist
SAS Visual Data Mining & Machine Learning is ontworpen voor een optimale  productiviteit van de data scientist en biedt:
- Een flexibele, web-based programmeeromgeving
- Schaalbaarheid, in-memory databewerking en analytische verwerking
- Krachtige bewerking en beheer van data
- Data-exploratie, transformatie van variabelen en dimensiereductie
- Moderne technieken voor statistische analyse, data mining en machine learning
- Geïntegreerde tekstanalyse
- Assessment en scoring van modellen
- Toegang vanuit onder andere Python, Lua en Java.

Meerwaarde
Volgens Rein Mertens, Principal Business Solutions Manager bij SAS is de SAS Data Mining & Machine Learning software gebouwd op basis van een jarenlange ervaring met het ontwikkelen en leveren van schaalbare en flexibele analytics-toepassingen. “Onze focus ligt op het oplossen van concrete business-problemen en het bieden van meerwaarde. Deze nieuwste toevoeging aan het SAS Viya-portfolio helpt organisaties op alle gebieden productiever te zijn en slimmer te werken en daarmee hun winstgevendheid te verbeteren.”

SAS Viya cloud-platform
SAS Visual Data Mining & Machine Learning is een van de eerste analytics applicaties op het SAS Viya-platform. Dit is een innovatieve cloud analytics-omgeving die de kracht van SAS-analytics levert via zowel SAS interfaces als open API’s voor Python, Lua, Java en REST Webservices. De nieuwe analytics-toepassingen voor SAS Viya zijn ontworpen voor verschillende gebruikers en tegelijkertijd eenvoudig te beheren. Naast SAS Visual Data Mining & Machine Learning voor data scientists, bestaat het Viya-portfolio uit SAS Visual Analytics voor ontwikkelaars en gebruikers van rapportages, dashboards en datavisualisaties en SAS Visual Statistics voor business analisten en de ‘citizen data scientist’.

Meer informatie: SAS

Partners