03-10-2016

BI-Platform presenteert video-interviews deelnemers Big Data Survey

Deel dit bericht

Op 21 en 22 september vond in de Jaarbeurs te Utrecht de druk bezochte vakbeurs Big Data Expo plaats. Tijdens deze beurs heeft GoDatadriven de resultaten van de nationale Big Data Survey gepresenteerd. BI-Platform was natuurlijk aanwezig op de Big Data Expo en heeft Walter van der Scheer van GoDataDriven bereid gevonden om als gast-reporter van BI-Platform een aantal BI-experts van deelnemende bedrijven aan de Big Data Survey te ondervragen over hun visies en Big Data-toepassingen binnen hun organisatie.

Als eerste in deze serie van vijf interviews door Walter presenteert BI-Platform het interview met Kishan Shri, Adviseur Business Intelligence en Scrum Master bij Erasmus MC. Kishan vertelt over innovatie, experimenteren in pilots en implementatie van datagedreven werken. “Zonder mandaat op managementniveau kom je nergens”.

Het tweede interview is met Daryl Autar, werkzaam als Data Scientist bij Hallmark. Daryl vertelt over het invoeren van een datastrategie, vertaling van data science vraagstukken naar de business en persoonlijke ontwikkeling als arbeidsvoorwaarde voor data scientists.

In video nummer 3 presenteert BI-Platform het interview met Charles Verstegen, werkzaam bij Transavia als Senior Revenue Development Manager. Charles vertelt over de toepassing en ontwikkeling van voorspellende modellen binnen een gespecialiseerd datateam bij Transavia.

In video nummer 4 vertelt Hein Boersma, ICT Director bij Bakkersland, over de mogelijkheden om Big Data in te zetten bij de productie van 1700 broodsoorten. Met een 8-dagen forecast worden op piekdagen 2 miljoen stuks van uw dagvers dagelijks brood aan supermarkten geleverd.

Als laatste in deze serie van vijf interviews door Walter presenteert BI-Platform het interview met Youssef El Bouhassani, oprichter van het bedrijf LINK Data Science dat zich bezig houdt met opleiding en omscholing van data science talenten. “De nieuwsgierige data scientist is op zoek naar uitdagingen”.

Partners